Зареждане

Хабиб Нурмагомедов избягал от Русия заради данъчни задължения?

Хабиб Нурмагомедов избягал от Русия заради данъчни задължения?
Публикувано на: Май 22, 2024 в 10:00 ч
Представете си, че сте толкова богати, че можете просто да избягате от данъчните си задължения...

Бившият шампион на UFC Хабиб Нурмагомедов дължи над 300 млн. рубли (около 3,3 млн. щатски долара) на руската агенция за събиране на данъци, Федералната данъчна служба, след като организацията е открила несъответствия с някои от фирмите, които 35-годишният мъж притежава, според доклад на EssentiallySports.

Вижте също: Хабиб Нурмагомедов може да влезе в затвора

В резултат на това Федералната данъчна служба е издала заповед за пълна ревизия на многобройните компании, които „ The Eagle“ притежава, или най-малкото има място в борда на директорите или дялове в марката. И според източниците на EssentiallySports Нурмагомедов не само е напуснал Русия заради това, но и е сменил националността си.

Източниците твърдят, че Нурмагомедов се е отказал от руското си гражданство в полза на гражданство на Обединените арабски емирства (ОАЕ), но засега няма потвърждение или отричане от страна на боеца или неговия екип. Въпреки че е изключително трудно да се получи гражданство на ОАЕ, страната го предоставя на хора с „изключителни спортни таланти“, което очевидно би се отнасяло за „ The Eagle“.

 
На всичкото отгоре Нурмагомедов има и предишна връзка с ОАЕ, като в Абу Даби се намира фитнес зала, вдъхновена от Хабиб - залата е от Palms Sports.

Въпреки че слуховете за гражданство не са потвърдени или отхвърлени, екипът на Нурмагомедов публикува изявление относно предполагаемите му данъчни проблеми.

„Информацията за данъчни задължения е неточна. Хабиб продължава да се занимава с бизнес проекти и да ги развива", твърди лагерът му.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес