Зареждане

Хабиб не се би с Усман, защото е слаб в BJJ

Хабиб не се би с Усман, защото е слаб в BJJ
Публикувано на: Септември 11, 2021 в 03:00 ч
Легендата Би Джей Пен реши да коментира Хабиб Нурмагомедов в социалните мрежи. Наскоро Хабиб похвали Пен и го определи за вторият най-добър боец в историята на лека категория.

Пен беше шампион на UFC в лека и полусредна категория. BJ се е бил в категория перо, лека категория, полусредна категория, средна категория и тежка категория.

Би Джей е член на залата на славата на UFC и е с рекорд 16-14-2 в ММА. В своя акаунт Пен реши да поговори за Хабиб и написа следното за кариерата на дагестанската звезда:

Наскоро Хабиб Нурмагомедов каза, че е номер 1 в историята, а аз съм бил номер 2. Много хора ме питат защо Хабиб не се би в полусредка категория, както аз направих. Според моето скромно мнение това е така, защото той не е опитен и уверен в своето бразилско джиу-джицу. 

Вярвам, че причината Хабиб да не се бие с Усман е, че той не познава джиу-джицуто като мен. Не му е удобно да се бори с гръб срещу някой, който е по-голям и по-силен от него, както аз правих много пъти в кариерата си. 

Аз се бих в полусредна, средна и тежка категория. Всеки път, в който бях по гръб успявах да оцелея и да се завърна по-силен. Това е заради моя черен колан в бразилското джиу-джицу и моя опит. Това беше част от играта. 

Хабиб казва, че джиу-джицуто е лесно, а той бил най-добрият граплър в ММА. Той не се е бил с по-големи съперници в различни категории, защото неговият стил не е подготвен за това. Джиу-джицуто е създадено, за да научи малкия човек да се брани от по-големия. 

Прав ли е Би Джей Пен ?



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес