Зареждане

Хабиб: 90 от 100 души в Дагестан могат да се бият

Хабиб: 90 от 100 души в Дагестан могат да се бият
Публикувано на: Ноември 22, 2022 в 15:00 ч
Хабиб Нурмагомедов сподели, че почти всички дагестанци знаят как да се бият.

Уличните битки са нещо, което е широко разпространено по цял свят. Темата е наболяла и в България, където често четем новини за боеве на улицата. Трябва да внимаваме на кого се репчим, защото човек никога не знае кой стои срещу него.

Нурмагомедов разкри, че 90 от 100 дагестанци могат да се бият. Това е голяма традиция в Дагестан. Там трябва много да се внимава. В Дагестан могат да те набият, ако си паркирал неправилно, или дори ако носиш къси гащи.

Бившият шампион на UFC в лека категория участва на среща с фенове и медии в Канада. Ето какво каза Хабиб за уличните битки:

"Що се отнася до уличния бой, ако си боец и знаеш как да биеш хората, тогава е грешно да се биеш на улицата. Спомням си, че баща ми винаги ми казваше като дете: „Не бива да се биеш на улицата“. 

Но бях млад. Дагестан не е като САЩ или Канада. Ако интервюирате 100 души тук, тогава почти всички ще кажат, че знаят как да се бия. 90 от 100 дагестанци знаят как да се бият.

Това е много голяма традиция в Дагестан. Когато бях в гимназията и колежа, 80 процента се занимаваха с ММА, борба, джудо, бокс. Битката беше нещо нормално. 

Но трябва да е честно, не можеш да биеш някого само защото си по-силен от него. Всичко трябва да е справедливо.", каза Хабиб на среща в Канада.

Какво е вашето мнение за уличните битки ? 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес