Зареждане

Готвят Хамзат Чимаев срещу Пауло Коста в UFC 294

Готвят Хамзат Чимаев срещу Пауло Коста в UFC 294
Публикувано на: Април 12, 2023 в 07:51 ч
Снимка: Джеф Боатан/Zuffa LLC

Хамзат Чимаев се завръща в средната категория.

Откакто се издъни на кантара при последното си излизане на UFC 279 през септември 2022 г., Чимаев посочи, че ще се върне предишната си категория. Въпреки че все още няма нищо официално, президентът на UFC Дана Уайт заяви, че "Borz" ще напусне полусредната категория, където в момента е класиран под номер 3.

Говори се, че първият опонент на Чимаев в средната категория ще бъде бившият претендент за титлата Пауло Коста, според трикратния претендент за титлата на UFC, превърнал се в медиен анализатор, Чаел Сонен.

Битката ще се проведе на UFC 294 на 21 октомври 2023 г. в Абу Даби, Обединени арабски емирства, каза Сонен.

„Разбрах че Хамзат ще се бие с Пауло Коста“, каза Сонен пред The MMA Hour. „Те дори имат насрочена среща. Те ще излязат в Абу Даби, в подглавното събитие — много уместно, те ще бъдат там за три рунда вместо за пет — Ислам Махачев ще е главната битка. Ислам ще се бие с победителя от Чарлз Оливейра и Бени Дариуш, а това ще е след три седмици. Така че това означава, че картата, която имам предвид в Абу Даби и поставянето на подглавното събитие, ни остават четири, пет месеца в най-добрия случай. Така че изглежда, че тези двамата ще са на пауза дотогава.“

Чимаев остана доминиращ както винаги, побеждавайки Кевин Холанд със задушаване в първия рунд при последната си битка, поемайки нула удара.

Коста, от друга страна, наскоро постигна нова сделка с организацията, след като мачът му с Робърт Уитакър през февруари 2023 г. се провали.

Коста се върна в колоната с победи с последната си победа, побеждавайки Люк Рокхолд чрез единодушно съдийско решение в Битка на вечерта на UFC 278 - един месец преди победата на Чимаев над Холанд.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес