Зареждане

Gokhan Saki преди дебюта си в UFC: Отново изпитвам глад, хората ще бъдат в шок от видяното!

Gokhan Saki преди дебюта си в UFC: Отново изпитвам глад, хората ще бъдат в шок от видяното!
Публикувано на: Септември 22, 2017 в 09:58 ч

Gokhan Saki ще направи дългоочаквания си дебют в UFC този уикенд срещу Henrique da Silva в Сайтама, Япония.

Защо след години в кикбокса, бившият шампион на GLORY решава да се посвети на ММА? И защо точно в UFC?
 
"Ако ме бяхте питали преди 10 години защо не се състезавам в ММА, щях да ви кажа, че не му беше времето. Бях все още гладен да побеждавам хора в кикбокса. Тогава имаше големи предизвикателства там - нещо, което не съм имал от две години насам. Затова спрях с кикбокса. Защото не изпитвах този глад да тренирам и да се бия - нямаше ги тези бойци като едно време в К-1. Затова спрях за 2 години."

През 2015 Saki бе лишен от титлата си в GLORY заради липса на състезателна активност. Според боеца обаче той е чакал реванш с Rico Verhoeven, който така и не бил организиран. Това го подтикнало да се бие в ММА. А също и по-добото заплащане.
 
"Преди година сякаш имаше празнина в сърцето ми. Бих се 20 години, спечелих титлата и спрях. Бях в разцвета си. Не трябваше сега точно да спирам, защото бях 30-годишен и шампион, но не защитих титлата заради проблеми с организацията.

Спрях за две години, почувствах празнината и се върнах на по-голяма сцена, в най-голямата бойна организация в света, UFC, с много предизвикателства пред мен. Гладен съм отново, време е да отворя нова страница в кариерата си."

Saki има само един двубой по правилата на ММА до сега - загуба от James Zikic през 2004-та. Въпреки това боецът е развълнуван от дебюта си и обещава успехи и зрелище, каквото феновете на спорта не са виждали.
 
"За всеки двубой имам различна стратегия. Тренирам 20 различни системи. Затова стилът ми е толкова специален. Експлозивен. Твърд. Това искат да гледат хората. Сигурен съм, че не са виждали такова нещо - ще бъдат в шок!"

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес