Зареждане

Гловър Тейшейра: Никой няма да спре Алекс Перейра в полутежка категория

Гловър Тейшейра: Никой няма да спре Алекс Перейра в полутежка категория
Публикувано на: Февруари 26, 2024 в 18:00 ч
Дивизията в полутежка категория на UFC се пука по шевовете в момента.

Алекс Перейра е шампион, като бившият носител на титлата Джамал Хил е посочен като негов първи претендент. Зад него стои и чака шанса си Магомед Анкалаев, който e в голяма серия от десет поредни победи. За да влошат нещата, не само Иржи Прохазка, но и Александър Ракич претендират за битката за пояса. 

На UFC 300 през април Перейра ще брани титлата си срещу Хил. В същата вечер Прохазка и Ракич ще мерят сили в полутежка категория. Анкалаев стои и чака Перейра, който прогнозира победа над Хил, след което битка с Анкалаев през май на UFC 301 в Рио де Жанейро, Бразилия.

Гловър Тейшейра прогнозира, че никой няма да спре Перейра в категорията. Ето какво каза Гловър, който е близък приятел и треньор на Алекс:

„Разговаряхме с UFC и изглежда, че следващият претендент за титлата след Хил ще бъде Магомед Анкалаев. Победителя от Прохазка - Ракич ще трябва да чака шанса си. Алекс е отлично подготвен, мотивиран както никога досега да покаже какво се крие в него. Ние силно вярваме, че ще победим Хил. 

Алекс ще поправи това, което не можах да направя като боец. Трябва да кажа, че никога не съм срещал по-голям професионалист в кариерата си. Алекс е много добър в това, което прави. От една страна, той има абсолютно топ отношение, а от друга страна, винаги иска да учи нови неща. 

Ако Перейра успее да поддържа тази инерция, тогава не виждам никой в полутежка категория, който може да го спре.", каза Тейшейра пред бразилския уебсайт Combate.

Ще успее ли Перейра да победи Хил ?
Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес