Зареждане

Гига Чикадзе се контузи, Джош Емет остана без противник за UFC 296

Гига Чикадзе се контузи, Джош Емет остана без противник за UFC 296
Публикувано на: Декември 6, 2023 в 07:02 ч
Един от бойците се нуждае от нов съперник за UFC 296, след като планираният от него противник получи травма по време на тренировка.

Претендентите в категория перо Джош Емет и Гига Чикадзе трябваше да се срещнат като една от най-значимите битки за UFC 296 в Лас Вегас, което ще бъде последното събитие на промоцията за 2023 г.

Емет започна годината си, като се изправи срещу Яир Родригес за временния пояс в категория перо на UFC 284, но беше подчинен във втория рунд на това излизане.


38-годишният Емет претърпя първата загуба в кариерата си, когато се провали и срещу Илия Топурия през юни, а в понеделник той разкри, че се надява да намери нов съперник по-малко от две седмици след UFC 296.

В публикацията на Емет не беше дадено обяснение за оттеглянето на Чикадзе, но " Ninja" сподели видео в своя Instagram, което показва, че е скъсал сухожилие в слабините си, докато е нанасял удар по време на тренировка.


Контузията на Чикадзе е значителен удар за UFC 296, но също така е разочароваща новина за грузинеца, след като той току-що се завърна в игра с победа с решение над Алекс Касерес по-рано тази година след близо година престой.

UFC може би ще бъде затруднена да намери заместващ съперник за Емет в толкова кратък срок, но UFC 296 все още е с многобройна карта, която включва дългоочаквания двубой за титлата в полусредна категория между Леон Едуардс и Колби Ковингтън, както и Александър Пантоха, който защитава пояса си в категория муха срещу Брандън Ройвал в главното събитие.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес