Зареждане

Georges St-Pierre разказа как да измамим USADA

Georges St-Pierre разказа как да измамим USADA
Публикувано на: Юни 4, 2018 в 08:58 ч

Georges St-Pierre беше категоричен при оттеглянето си от спорта през 2013-та, заявявайки, че няма да се завърне към боевете, освен ако от UFC не направят нещо за безобразната употреба на стероиди в ММА. Тази негова позиция изигра ключова роля и от организацията решиха да започнат да тестват всички бойци през 2015-та. И въпреки че сега програмата е достатъчно добра, за да се върне GSP в играта, той все пак смята, че е лесно да бъде измамена системата:

"Дори сега е лесно да се измами. Да речем, че искам да си инжектирам нещо в тялото, което ще остане за ден-два. Ще знам, че в този ден няма как да бъда тестван, защото в противен случай ще съм прецакан."

"Затова казвам на USADA, че ще пътувам в Антарктика или някъде далеч, и се връщам след два дена. Веществото ще остане в кръвта ми за известно време, но ефектът от него ще продължи цял месец, например. Така действат някои стимуланти - някои обаче не го разбират това."



"Казват си, че няма разлика. Не, има разлика за един атлет. През 80-те стероидите даваха повече сила, издръжливост и т.н. Сега, с новите технологии, вече има продукти, които влияят на реакциите, на увереността, на възстановяването."

"А това е от огромно значение. Без значение дали играеш бейзбол или се биеш, реакциите са ключови - започваш по-бързо да осъзнаваш това, което приижда. Един атлет не е само мускули. Usain Bolt тича толкова бързо поради ред причини - но една от основните е неговият мозък, нервната му система работи по-бързо."

"Ако успееш да накараш тялото си да работи по-бързо и по-компетентно, тогава ставаш по-дбър атлет. Ставаш по-добър боец и дори по-добър бейзболист. Ставаш по-добър човек като цяло. Разбира се, този ефект си има граници, но мускулите имат памет и някои от ефектите могат да останат завинаги."

"Трудно е да се хване човек в действие. Все още е лесно е да се измами системата."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес