Зареждане

Фьодор Емеляненко: Запомнете ме като вярващ човек, който спечели сърцата на феновете

Фьодор Емеляненко: Запомнете ме като вярващ човек, който спечели сърцата на феновете
Публикувано на: Февруари 3, 2023 в 07:08 ч
Този уикенд ще гледаме последната битка с участието на легендата Фьодор Емеляненко.

"Последният император" ще се бие с шампиона в тежка категория Райън Бейдър. Двамата са главна битка на галавечерта Bellator 290, която ще се проведе в Калифорния. 46-годишната легенда ще сложи край на кариерата си след 23 години в играта.

Наскоро се проведе пресконференция преди битката. На нея Емеляненко отговаряше на въпроси от медиите. Той разкри, че това е край изцяло на неговата кариера. Фьодор не планира да се боксира, защото вече не издържа на натоварването.

"Да, много се радвам, че това е последната ми битка. Разбира се, помня всичките си битки. Успешните, бързи битки са приятни, защото са мимолетни. 

Но една от най-запомнящите се за мен е битката с Антонио Ногейра за шампионската титла, първата. Имах прекрасна кариера, слава Богу. Ако не е имало битка с някого, значи не е трябвало да се случва.

Бих искал да бъда запомнен само като вярващ и спортист, който спечели сърцата на феновете. Бeз бърборене, без псувни, без някакви вулгарни, низки думи за съперника. А именно работата, която свърших на ринга. 

Виждайки как сега звездите на ММА се представят в бокса, разбира се, имаше мисли дали мога да се бия по същия начин или не. Но искам да завърша спортната си кариера. Абсолютно. 

Ще продължа да участвам в ММА, но като треньор Имам си екип. Аз винаги ще бъда с тях, ще им помагам с каквото мога.

Целият ми живот е бил в спорта, така че не мога да си представя себе си без спорт. Успоредно с това ще споделя опита си и ще давам съвети. Дори и да има друга работа или хоби, спортът вече е в кръвта ми. 

Време е да приключим. Семейството ми ме чака дълго време. И майка ми ме пита, писна й да се тревожи. И разбира се, възрастта. Натоварванията, които изпълнявах, вече не мога да ги издържам.", каза Фьодор пред медиите.

Ще успее ли Емеляненко да се оттегли като шампион ?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес