Зареждане

Фьодор Емеляненко ще се оттегли от ММА на събитие в Русия

Фьодор Емеляненко ще се оттегли от ММА на събитие в Русия
Публикувано на: Май 16, 2020 в 09:58 ч
Голямата легенда в ММА Фьодор Емеляненко е към залеза на кариерата си и от неговата организация искат той да приключи с битките в Русия. Фьодор вече е на 43 години и няма какво повече да доказва в спорта. "The Last Emperor" записа рекорд 39-6-1 в славната си кариера и много хора са на мнение, че той е най-великия боец в историята на тежка категория. Цели 10 години Фьодор размазваше всички съперници и нямаше загуба.

Вижте още - Фьодор Емеляненко: Никой не ме подкрепяше за кариера в ММА

Той навърза серия от 27 поредни победи, която Фабрисио Вердум успя да спре през 2010 година. През юни 2017 година Емеляненко се присъедини към Bellator, където записа 5 битки. Той спечели 3 и загуби 2, като всички свършват с нокаут. Фьодор успя да стигне до финала на турнира на Bellator в тежка категория, но загуби от Раян Бейдър.

Фьодор идва след победа над Куинтън Джаксън, която записа в Япония през декември. Сега той ще се готви за последните си 2 битки в ММА, а Скот Кокър иска легендата на Фьодор да приключи в Москва:


Определено смятам, че пандемията е повлияла на неговата времева линия и на времевата линия, която искахме да направим за него. Искахме той да се бие по някое време през есента. Това може да е трудно сега. Идеята за Фьодор беше повече да не го вкарваме в Щатите. Трябваше да се бие в Близкия Изток или в Европа. В Япония вече го направихме. Последната му битка ще е в Русия, в Москва. 

Ще организираме бой в родината му, където живее сега. Ще направим страхотно шоу и ще заведем Bellator там за първи път. Искам да кажа, погледнете колко големи руски бойци имаме. Това е невероятно. Списъкът продължава и продължава. Там има голям талант и непрекъснато разузнаваме. Ще бъдем дълго време в руския боен бизнес. Искаме да отидем там с Фьодор. Искаме да направим първото събитие на Bellator там.







Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес