Зареждане

Фьодор Емеляненко провел разследване за смъртта на 16-годишен ММА боец

Фьодор Емеляненко провел разследване за смъртта на 16-годишен ММА боец
Публикувано на: Юни 10, 2023 в 01:00 ч
На 4 юни на ММА състезания в Белогорск се случи трагедия.

16-годишен боец почина след тежък ритник в главата. Инцидентът можеше да бъде избегнат, ако главният съдия се беше отнесъл отговорно към задълженията си. Но той позволи на младежите да влязат в клетката без защитни каски.

Това беше строго предвидено от правилата на турнира. В крайна сметка всичко това доведе до ужасна трагедия, която разтърси спортната общественост. Един от първите, които реагираха на случилото се беше президентът на ММА съюза на Русия Фьодор Емеляненко

"Последният император" направил разследване около този трагичен случай:

„Трагедията, която се случи в Белогорск, не остави никого безразличен. За съжаление нито един спортист във всеки спорт не е застрахован от злополука. Историята на спорта познава огромен брой смъртни случаи и сериозни наранявания, настъпили поради комбинация от обстоятелства.

Ние, като спортни функционери, постоянно затягаме правилата за безопасност на всеки спортист. Ето защо ММА съюзът на Русия проведе вътрешно разследване, резултатите от което можете да намерите на официалния сайт на съюза. 

На следващата отчетно-изборна конференция, която ще е на 25 юни, ще обсъдим затягането на правилата по отношение на лицензирането на съдии, треньори, организатори на състезания.“, сподели Фьодор.

Емеляненко обеща, че правилата ще бъдат сериозно затегнати.  Да се надяваме, че това ще има резултат, за да няма повече такива трагедии.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес