Зареждане

Фьодор Емеляненко е новият президент на Съюза по ММА в Русия

Фьодор Емеляненко е новият президент на Съюза по ММА в Русия
Публикувано на: Юни 16, 2022 в 13:00 ч
Фьодор Емеляненко беше избран за президент на Съюза по ММА на Русия.

Легендарният боец e избран с мнозинство. Андрей Терентиев трябваше да участва в изборите, но той оттегли кандидатурата си в полза на Емеляненко. Друг кандидат беше Радмир Габдулин, който оглавява организацията от 2018 година.

На 16 май 2012 г. Емеляненко е избран за първи президент на Съюза на ММА на Русия, а през декември 2016 г. е преизбран за втори мандат. През октомври 2018 г. Радмир Габдулин го замени на този пост, а Емеляненко стана почетен президент и председател на надзорния съвет.

На 1 април тази година Емеляненко обяви оттеглянето си от Съюза на ММА. Малко по-късно беше решено да се назначи извънредна конференция за избор на нов президент. Според ТАСС Емеляненко напусна поста председател на надзорния съвет поради разногласия с Габдулин.

По-късно членове на президиума на организацията призоваха Габдулин да напусне поста си, но той отказа да го направи. Това беше причината да се назначи извънредна конференция.

„Трябва да почистим Съюза на ММА на Руската федерация от всякакви мошеници и безотговорни хора. Докога ще продължи това, не знам. Но сега ще почистим нашата организация “, каза Емеляненко.

Фьодор се би за последно през октомври 2021 г. срещу Тимъти Джонсън. Емеляненко спечели с нокаут в първия рунд. Сега той се надява на завръщане през есента, за да направи реванш с Райън Бейдър.






Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес