Зареждане

Франк Мир сподели ниското си заплащане в UFC 100: Бях шокиран

Франк Мир сподели ниското си заплащане в UFC 100: Бях шокиран
Публикувано на: Май 3, 2023 в 00:00 ч
Бившият шампион в тежка категория Франк Мир се пита защо не е получавал повече пари в UFC.

В момента бившият носител на титлата в тежка категория се подготвя за последния си двубой по-късно тази година. Мир ще оглави картата, промотирана от United Fight League, промоцията която стартира миналата година. Основната цел на компанията е да помогне на бойците да получат подходяща алтернатива на UFC.

UFL също така има някои високи цели, като например да предостави на всички спортисти здравна застраховка и да се увери, че за тях е помислено в този аспект. Бившият шампион на UFC Франсис Нгану се оттегли от организацията през януари, като това беше едно от основните му оплаквания. Мир, който е една от ключовите фигури в компанията, обаче също иска да се увери, че бойците получават по-добро заплащане.

Всъщност Франк Мир размишлява върху собствените си заплати в UFC. По време на неотдавнашно интервю за TalkSport бившият шампион в тежка категория хвърли светлина върху най-високите си печалби в организацията. В него Мир заяви, че най-високата му сума е получена срещу Брок Леснар в главното събитие на UFC 100.


В тази вечер Леснар постигна победа с нокаут във втория рунд. Повече от десетилетие след поражението Мир разкри, че му липсват няколкостотин хиляди долара. Нещо повече, най-високоплатеният му двубой е боксовият мач срещу Кубрат Пулев през 2021 г., който е бил по-висок от хонорара му в UFC 100.

"Изобщо не", заяви Франк Мир, когато бе попитан дали е получил справедливо заплащане за реванша си срещу Брок Леснар. "Например, гледах боксов мач между Тайсън Фюри и Деонтей Уайлдър - втората им битка - мисля, че всъщност надминахме техните платени гледания (PPV). И двамата спечелиха няколко милиона долара, аз никога не съм достигал седемцифрена сума. Това ме накара да осъзная: "О, уау! Аз бях главното събитие на тази карта и не получих седем цифри, а тези момчета получиха осем цифри.

Това ме разтърси. И вероятно това беше първият ми проблясък да си кажа: "Тази карта генерира 50 милиона долара, кой спечели парите?". И така, това е едно от нещата, които искам да поправя в нашия спорт - когато една карта спечели 25 милиона долара, компанията може да задържи 10 милиона, но останалото да се разделя между бойците."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес