Зареждане

Фирас Захаби: Хабиб няма да задържи Сейнт Пиер на земята

Фирас Захаби: Хабиб няма да задържи Сейнт Пиер на земята
Публикувано на: Януари 6, 2020 в 09:35 ч
Фирас Захаби вярва, че е възможно да видим битка между непобеденият шампион в лека категоиря Хабиб Нурмагомедов и легендарният Джордж Сейнт Пиер. Дълго време се говори за битка между тях, като и двете страни я искат, но от UFC не им позволиха. "The Eagle" настоява битката между тях да бъде в лека категория, но от щаба на Сейнт Пиер искат да тя да бъде в категория до 75 килограма.

Пропадналата битка с Нурмагомедов накара "Rush" да се оттегли от ММА в началото на миналата година, завръщането е възможно. Захаби реши да поговори за битка между двамата бойци и анализира как биха се случили нещата в клетката. Ето какво сподеи Фирас:


Няма как да ви кажа какво ще стане, защото съм пристрастен. Мисля, че само способността на Сейнт Пиер да ползва ритници ще му спечели рундове. И двамата си служат добре с джаб, но от дефензивна гледна точка Джордж е по-добър. Неговия бокс е по-добър и прецизен. 

Числата на Сейнт Пиер са по-добри и той има превъзходна игра с тези ритници. Хабиб може и да го събори, но Сейнт Пиер ще се изправи. Той ще се изправи и неговото джиу-джитсу е безпогрешно. Това няма да е толкова лесно, колкото да държиш на земята боец от лека категория. Джордж е съвсем различно ниво. Ще се изненадам, ако Хабиб запише повече от 1 събаряне срещу него. 

Това ще бъде шок и изненада за мен. Колко пъти Джордж е бил събарян ? Той е много труден за държане на земята. Колко дълго стои Сейнт Пиер на земя ? Той веднага се изправя. Не мисля, че Джордж е приключил със спорта. 

Той обича да се състезава и един ден ще види боец, който никой не може да победи и ще се завърне. Хабиб е от тези бойци. Битката трябва да е на 75 килограма. Въпросът е дали от UFC са готови да го направят. 

0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес