Зареждане

Фабрисио Вердум се оттегля от ММА след 2 години

Фабрисио Вердум се оттегля от ММА след 2 години
Публикувано на: Април 26, 2020 в 15:14 ч
42-годишният ветеран Фабрисио Вердум беше аут от играта в последните години, но изтърпя своето наказание от USADA и се завръща. Той ще се бие срещу Алексей Олейник на UFC 249, което ще се проведе във Флорида на 9-ти май. Последната битка на бразилеца беше през март 2018 година в Лондон, където загуби с нокаут от Александър Волков. Преди тази загуба Вердум беше в серия от 2 поредни победи.

"Vai Cavalo" има само две оставащи срещи от своя договор с UFC и иска възможно най-скоро да ги направи. Вероятно бившия шампион в тежка категория планира да стане свободен агент, за да се бие възможно най-много в следващите години. Фабрисио иска да се бие още 5 години, но реално се вижда в спорта само още 2 и се оттегля. Ето какво сподели Вердум пред Combate:


Щях да се бия на UFC 250 в Бразилия. Знам, че много хора следяха тази дата, защото UFC 249 беше отмененo, но сега отново го възобновиха. Избраха ме и бях много щастлив. Въпреки че ще съм в прелимите, но не ме интересува особено. Бих искал да бъда в основната карта, но отсъствах 2 години заради замърсени добавки и не успях да го докажа. Сега просто искам да се бия. Няма значение къде. Ако е първата битка, то аз съм щастлив, защото ще се бия и ще си тръгна. 

Щастлив съм, че съм в картата, това е доста важно и ще има само страхотни двубои. Знам, че ако бях в Бразилия, щях да бъда в основната карта, но да мога да се бия е най-важното. Останаха ми два двубоя в UFC, искам да свърша с това скоро, за да мога да компенсирам годините, които съм отсъствал. Искам да бъда по-активен, така че да се бия още пет години. Мисля, че ще се бия  още една или две години, но всъщност никога не знаеш. 

Всичко е готово. Тръгваме на 7 май, дори не е нужно да сме там седмица преди това, защото няма да има медии. Пристигам на 7-ми и тръгвам на 10-ти. Тренирах в "Big Bear" и ще се прибера там при моето семейство. Това беше най-доброто решение, защото успях да тренирам на височина, което прави голяма разлика. Тичах нагоре по планините, тренирам онлайн с Рафаел Кордейро, Кобриня и Ренато Бабалу и те също помагат. Чувствам, че съм подготвен физически и психически заради опита, който имам. 




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес