Зареждане

Fabricio Werdum заслужавал още една шампионска среща след победата си в Сидни

Fabricio Werdum заслужавал още една шампионска среща след победата си в Сидни
Публикувано на: Ноември 20, 2017 в 10:14 ч
 
 Fabricio Werdum отбеляза втората си поред победа, надвивайки Marcin Tybura в UFC Fight Night 121 през изминалия уикенд.
 
В тежка категория всички бойци са изключително опасни и отбелязването на победа определено не е нещо, което се постига с лекота. Затова и самият Vai Cavalo вярва, че заслужава още една среща, с която да си възвърне титлата.
 
Ако някой пък има нужда от повече убеждения, нека погледне резюмето на Werdum.
 
"Вярвам, че го заслужавам. Не само заради последните ми две срещи. Побеждавал съм доста сериозни бойци, в това число и Fedor Emelianenko, Cain Velasquez, Minotauro... Имам сериозна история, бия се от 20 години. Не обичам да се хваля с двата си пояса вкъщи, но са факт. Само един боец в света е жиу-житцу шампион, граплинг шампион и UFC шампион. И това съм аз. Единствено ми трябва възможността отново да се докажа. Само още един пояс вкъщи и приключвам. Шегувам се, разбира се."
 
Самият Werdum твърди, че се чувствал на 28, въпреки че вече е на 40 години, и има желание да защитава отново титлата, спечели ли я.
 
И докато по принцип шампионската среща се пада на победителя от двубоя между Alistair Overeem и Francis Ngannou в UFC 218, Werdum не мисли, че титлата принадлежи на нито един от тях.
 
"Искам да се бия още. Преди време чаках по цяла година за двубой. Защо сега пак да чакам по шест, седем месеца? Искам да се бия повече. Искам да се бия около 5 пъти годишно. Francis не заслужава титлата, защото е отскоро в играта. Overeem наистина има дълга история, но все пак тя ми принадлежи на мен. Просто искам да ми се даде възможност."
 
Werdum в момента е в серия от две победи, като преди последната си той успя да заключи още в първия рунд Walt Harris.
 
Въпреки всичко, не е изключено шампионската среща да бъде дадена и на победителя от двубоя между Overeem и Francis. Предстои да разберем.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес