Зареждане

Едуардс: Ковингтън се уреди с шампионски двубой, защото е любимец на Дана

Едуардс: Ковингтън се уреди с шампионски двубой, защото е любимец на Дана
Публикувано на: Декември 13, 2023 в 00:00 ч
По-малко от седмица преди главния им сблъсък на UFC 296 Леон Едуардс все още не може да разбере как Колби Ковингтън получи шанс за титлата.

Едуардс успешно защити пояса си в реванша срещу Камару Усман на UFC 286 през март. Макар че Белал Мохамед беше смятан за следващия в редицата за титлата, Дана Уайт подхвърли името на Ковингтън в медийното пространство след двубоя. Въпреки протестите на Мохамед, широките медийни критики и факта, че Ковингтън не се е бил от март 2022 г., Уайт категорично настоя " Chaos" да получи шанса.

Наскоро Едуардс отново изрази неодобрението си към кандидатурата на Ковингтън за златото, като отбеляза, че повечето от последните му победи са срещу бойци, които вече не са в UFC. Без друга възможна причина за този ход, Едуардс има само едно обяснение: Ковингтън се радва на "привилегиите на Дана Уайт".

"Не бих могъл да ви кажа. Това е, което UFC, това е, което всички искат. Не знам, не знам какво е оправданието", каза Едуардс.

"Доведоха го през март, за да се претегли, на случаен принцип. Не знам защо. Той получи привилегията на Дана Уайт. Той не я е заслужил. Всички, които е побеждавал през последните пет години, са пенсионирани, нали? Той побеждаваше момчета, които са в края на кариерата си. И просто по някаква причина има такъв манталитет, че смята, че заслужава повече от това, което е заслужил. И по някаква причина UFC се съгласи с него."


След обявяването на потенциалния шанс за титлата на Ковингтън Уайт се опита да оправдае решението си на пресконференцията преди двубоя в UFC 287.

"Слушайте, Колби Ковингтън, харесва ли ви или не, човекът се появи в Лондон. Той намали теглото си, направи това, което трябваше да направи. Той заслужава да се бие срещу Леон, в това няма съмнение", каза Уайт.

Независимо дали Ковингтън е заслужил битката, Едуардс заяви, че " Chaos" го чака грубо събуждане на UFC 296. Очаква се събитието да бъде посетено от бившия президент на Съединените щати Доналд Тръмп, който е известен поддръжник на Ковингтън. Едуардс беше попитан дали смята, че UFC иска съперникът му да спечели.

"Вероятно", каза Едуардс. "Мисля, че Тръмп иска той да спечели. Не знам. Нищо от това няма значение, нали? През цялата ми кариера аз съм аутсайдерът, който се изправя срещу фаворита."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес