Зареждане

Джулиана Веласкес детронира Илима-Лей Макфарлан

Джулиана Веласкес детронира Илима-Лей Макфарлан
Публикувано на: Декември 11, 2020 в 06:56 ч
Илима-Лей Макфарлан загуби титлата и непобедената си статистика в главната битка на Bellator 254, което се проведе в Кънектикът. Макфарлан се би с Джулиана Веласкес и двете изкараха всичките 5 рунда в клетката. За съжаление Илима-Лей се представи много слабо и загуби с единодушно решение.

В първия рунд двете не си даваха много зор и изучаваха движенията си. Шампионката опита два пъти да пренесе боя на земята, но не успя. Виждаше се разликата в размерите между двете и претендентката беше по-едра и висока от Илима-Лей. Рунда ще бъде запомнен с няколко разменени удари и ритници от двете страни. Във втория рунд двете тръгнаха малко по-смело и размениха няколко крошета, като този път ритниците липсваха. Към средата на рунда двете влязоха в клинч, където Веласкес вкара доста удари с колена на Макфарлан.

Шампионката настоятелно търсеше събаряне и успя да го постигне, но падна по гръб и Веласкес зае доминантна позиция до края на рунда. В третия рунд шампионката хвана крака на Веласкес и опита да я събори. В началото нямаше много успех с това и пое няколко чисти удари, което довете до аркада. Шампионката скъсяваше дистанцията и вкарваше удари и ритници, но нищо сериозно. В края на рунда Веласкес й вкара летящо коляно. След 3 рунда Веласкес имаше много повече вкарани удари и вероятно водеше с 3-0 в боя.

В четвъртия рунд Веласкес вкара доста силни удари и пусна кръв от носа на шампионката, която все още не знаеше какво да направи, за да се върне в битката. В последните две минути шампионката пренесе боя на земя и вкара доста удари в главата на Веласкес. Като цяло това беше първия рунд, в който тя остави впечатление, че ще го спечели в картите на съдиите. В последния рунд двете влязоха в клинч, където нищо не се случваше, докато Илима-Лей опитваше да пренесе боя на земята. Тя успя да го направи, но отново Веласкес зае доминантна позиция.

Двете се изправиха и отново влязоха в клинч. В края на рунда Веласкес събори шампионката на земята и времето изтече. Като цяло Веласкес имаше по-добрите моменти в боя, а шампионката така и не намери начин да надделее. След 25 минути срещата стигна до съдиите, които бяха единодушни в победата на Веласкес - (48-47 x2, 49-46). Така тя остана непобедена и едва втората шампионка в категория муха на Bellator. Илима-Лей Макфарлан загуби титлата и непобедената си статистика. Тя се разделя със серия от 11 поредни победи.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес