Зареждане

Джулиана Пеня се обяви за най-велика и предизвика Стърлинг

Джулиана Пеня се обяви за най-велика и предизвика Стърлинг
Публикувано на: Декември 18, 2021 в 02:00 ч
Новата шампионка при жените в категория петел Джулиана Пеня се обяви за най-великата в историята на ММА. Миналия уикенд 32-годишната американка успя да се справи с Аманда Нунеш.

Пеня я накара да се предаде във втория рунд и поднесе една от най-големите изненади в историята на спорта. Джулиана грабна титлата в категория петел и навлезе в серия от 2 поредни победи.

Тя може да се похвали с рекорд 11-4 в ММА и със спечелването на TUF 18 преди 8 години. В UFC тя губи само от Валентина Шевченко и Жермен де Рандами. В интервю за медиите Пеня сподели, че иска да е първата междуполова шампионка в ММА.

Със сигурност ще видим реванш между Пеня и Нунеш през 2022 година. Ето какво още Пеня пред медиите:

Успях да победя Аманда Нунеш и спокойно може да кажем, че съм най-великата. Искам в следващата ми битка да се бия за още 1 титла. Искам най-лесната битка в категория петел, която е срещу Алджамейн Стърлинг. Аз станах шампионка, след като родих. Аз съм първата майка, която става шампион в UFC. 

Сега искам да обединя титлите в категория петел при мъжете и жените. Искам да съм първата междуполова шампионка. Стърлинг трябва да спре да бяга от мен. Алджамейн, ще те намеря и ще те накарам да се предадеш така, както спечели оскар.

Ще може ли Пеня да бие Стърлинг в битка между два различни пола ?



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес