Зареждане

Джони Еблен защити титлата след доминация над Анатолий Токов

Джони Еблен защити титлата след доминация над Анатолий Токов
Публикувано на: Февруари 5, 2023 в 05:20 ч
Джони Еблен не остави никакви шансове на Анатолий Токов.

Двамата бойци се биха в подглавната битка на Bellator 290, което се провежда в Калифорния. Еблен заложи титлата си в средна категория, както и своя непобеден статут. Токов започна обещаващо битката и имаше леко предимство в стойка по време на първия рунд.

Разбира се, Еблен също не се представяше лошо, но в началото на битката остана впечатление, че Анатолий е с една идея по-добър в стойка. Във втория рунд Джони започна да наваксва. Той успя да свали Токов в нокдаун след удар с лакът в главата.

Това обърна нещата и спечели рунда за Джони, който преди този удар не блестеше. Оттук насетне Джони пое инициативата и наложи волята си. Еблен не спираше да събаря Токов през последните 3 рунда.

Еблен пречупи Токов със своята преса и събаряния. Той го доминираше както в стойка, така и на земята. Анатолий не намираше отговор за борбата на Еблен и просто прие съдбата си, която беше да загуби. Така шампионът от САЩ доминира края на битката, която стигна до решение.

По време на тази среща Еблен се отличи с 12 успешни събаряния от 20 опита.

Съдиите бяха единодушни в победата на Еблен - (50–45, 49–46, 49–46). С тази победа Джони записва първа защита на титлата и увеличава серията си на 13-0 в ММА. Токов от своя страна се разделя със серия от 7 поредни победи и губи за първи път в Bellator.

Джони сподели, че ще чака битка с победителя от срещата между Гегард Мусаси и Фабиан Едуардс. Двамата ще се бият през май в Париж.












Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес