Зареждане

Джон Джоунс с трудна защита на титлата срещу Рейес

Джон Джоунс с трудна защита на титлата срещу Рейес
Публикувано на: Февруари 9, 2020 в 08:09 ч
Джон Джоунс и Доминик Рейес споделиха клетката в главната битка на UFC 247, което се проведе преди малко в Тексас. Двамата си спретнаха здрава битка, в която в началото изненаващо "The Devastar" водеше и отбеляза повече значителни удари от шампиона. "Bones" държеше центъра на клетката, но всичко по-добро идваше от претендента. В първия рунд Рейес вкара силен в тялото на Джоунс, с което наруши неговия баланс и го прати на земята.

Джон опита да го свали, но не успя. Доминик продължи да вдига оборотите и опита ритник в главата, а след това удар в тялото и ритник. Рейес продължи да доминира в началните рундове, а Джоунс не намираше отговор за него. Рейес продължаваше да води убедително в ранните рундове и всичко по-интересно беше на негова сметка. В последните два рунда шампиона успя да се съвземе и започна да води боя, но Рейес не се предаде до самия край и продължи да представлява опасност.

Рейес спираше опитите за събаряне на Джоунс и когато беше свален на земята, веднага се изправи, което обезкуражи шампиона. Двамата ни представиха страхотна среща, в която според всички Рейес водеше и трябваше да спечели, но най-важно беше това, което съдийте са видели. Битката им стигна до решение, което изненадващо беше единодушно за Джоунс - (48-47, 48-47, 49-46).

С тази победа той защитава титлата си цели 11 пъти и става първия боец в историята на UFC, който печели най-много шампионски срещи (14). Джоунс навлиза в серия от 17 поредни победи, но в последните му битки се вижда, че изпитва все по-големи затруднения. Феновете не бяха доволни от съдийското решение и бурно освиркаха Джоунс. Рейес от своя страна губи за първи път и това е край на неговата серия от 12 поредни победи. В интервюто след срещата Джоунс сподели, че 5-тия рунд му е спечелил битката.










Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес