Зареждане

Джон Джоунс: Полицаят убил Джордж Флойд е путьо

Джон Джоунс: Полицаят убил Джордж Флойд е путьо
Публикувано на: Май 28, 2020 в 16:57 ч
Шампионът в полутежка категория на UFC, Джон Джоунс не е голям фен на полицията и често се забъркваше в проблеми с тях. За последно го арестуваха в края на март, след като го хванаха да шофира пиян. Преди няколко дни потресаваща история разтърси Минеаполис, след като полицай уби чернокож мъж по време на арест.

Вижте още - Звезди от UFC отвратени от брутално убийство на чернокож от полицай

Полицаят Дерек Шовин натиска с коляно на врата задържаният Джордж Флойд, който го умолява да го пусне, защото не може да диша. Шовин отказва, а малко по-късно Флойд умира в болницата, което доведе до бурни протести и уволнение за Шовин и няколко негови колеги. Доста звезди призоваха за справедливост и шампиона на UFC реши обстойно да коментира случилото се:


Не бих пожелал и на най-лошия ми враг да умре така, както почина Флойд. Този полицай приложи достатъчно натиск, за да го държи жив цели 6 минути с тази хватка за задушаване. Мога да кажа, че за всички години в моята кариера не съм изпитвал такова ниво на мъчение. Трябва да има промяна. Когато един човек крещи, че не може да диша, то тогава се разкарай от врата или стомаха му. 

Ако държиш така човек на земята, то тогава си путьо и не заслужаваш тази значка. Това, през което този човек премина е по-лошо от удавяне. Простотия е да казваш, че ако можеш да говориш, то тогава може да дишаш. Искаме справедливост. 

Флойд викаше майка си, а този полицай беше отвратителен. Всеки полицай, без значение от цвета на кожата му трябва да е бесен. Toва си е чисто убийство. Всеки, който има познания по джиу-джитсу може да разпознае този захват. 




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес