Зареждане

Джо Роугън: Оливейра беше прецакан на кантара

Джо Роугън: Оливейра беше прецакан на кантара
Публикувано на: Май 20, 2022 в 06:38 ч
Джо Роугън смята, че Чарлз Оливейра е бил прецакан на кантара преди последната си битка.

В началото на месеца Оливейра заложи титлата си в битка с Джъстин Гейджи. Двамата оглавиха UFC 274, което се проведе в Аризона. На кантара Чарлз беше с 200 грама по-тежък и от UFC му отнеха златото. Оливейра имаше 1 час, за да свали тези 200 грама, но не успя.

Така той оваканти титлата и не я спечели, въпреки че победи Гейджи. Имаше твърдения, че кантарът не показвал правилно, но това не беше доказано. „Do Bronx“ вече не е шампион и за коментатора Роугън това е несправедливост.

„Той беше прецакан в последната си битка. Имаше някакви хитрости с кантара. Някакви хора бяха го пипали. Има един проблем с тези цифрови везни. 

Чуждестранните бойци използват килограми, а в Америка, очевидно, ние използваме паунди. Тези везни са калибрирани и след това чуждестранните бойци ще нулират везната, за да могат да я прехвърлят обратно към килограми. Това прецака цялото калибриране

Той се претеглил преди кантара и видял, че е готов. Сутринта обаче идва и е с 200 грама по-тежък. Това е пряко свързано с калибрирането. 

Сега UFC има нова политика заради това, при която имат охрана, която бди над кантара 24 часа в денонощието. Имаше хора, които си играеха с кантара“, каза Роугън в своя подкаст.  

Прецакан ли беше Оливейра ?


0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес