Зареждане

Дю Плесис разказва за стратегията, с която победи Адесаня в UFC 305

Дю Плесис разказва за стратегията, с която победи Адесаня в UFC 305
Публикувано на: Август 21, 2024 в 16:00 ч
Дрикус дю Плесис успя да победи бившия носител на титлата Израел Адесаня, за да защити пояса на UFC в средна категория. Южноафриканецът и нигериецът проведоха двубой в главното събитие на UFC 305. Дю Плесис разказа плана за игра, който той и екипът му използваха, за да победят опитния нападател.

Дрикус дю Плесис говори за Израел Адесаня след UFC 305

Южноафриканският боец Дрикус дю Плесис е в непобедима серия в средната категория на UFC. Преди да отнеме титлата от Шон Стрикланд, той победи бойци като Робърт Уитакър, Дерек Брансън, също и Дарън Тил, а сега към списъка можем да добавим и Израел Адесаня.

С опит в джудото и аматьорския кикбокс, Дрикус дю Плесис е боец със смесен стил, но основно се фокусира върху граплинга си. Макар че е ефективен в стойка, истинската сила на играта му е борбата в горна позиция. Израел Адесаня е опасен кикбоксьор с превъзходна защита от събаряне, така че подготовката за този двубой е била огромно предизвикателство.

В разговор с медиите Дрикус дю Плесис сподели какъв е планът им за игра, когато влизат в двубоя за титлата в средна категория.

"Така че всеки рунд, можете да видите, че в началото аз стоях на земята, но той беше в средата на октагона и почти диктуваше темпото. Но ако не си свикнал да се биеш по този начин, се уморяваш повече, ако не си свикнал да се биеш с такъв натиск. И аз не се отдръпнах. Не се опитвах да взема центъра, просто стоях на мястото си. И всеки рунд, когато оставаха около две минути, треньорът ми викаше: "Слушай, време е да тръгваме!". 

"И аз започвах да натискам напред, започвах да натискам напред. Тогава започнах успявам - всеки рунд в края, получавах успех, получавах успех. И всеки рунд, първата част на рунда, когато той диктуваше играта, беше по-кратка, все по-кратка. В този четвърти рунд пласирах доста големи удари. Израел може да понесе удари, но до някъде.

 "Знаех, че физически съм по-силен от Израел Адесаня. Той е майстор в това да се изправи на крака, ако си му хванал гърба. Робърт Уитакър му е взимал гърба много пъти. Колко момчета са го сваляли на земята и не са успявали да направят нищо с него? Така че го свалих във втория рунд, нанесох му няколко силни удара и всеки път, когато се изправяше на крака, не се борех с него.

Просто контролирах ударите, защото той беше толкова съсредоточен върху ръцете ми на бедрата му, че не искаше да защити лицето си. Нанасяйки силни удари, те щяха му отворят аркада, на това се надявах. Да нанеса големи, силни, тежки удари, след което да го сваля обратно на земята, така че да се наложи да прави всички тези неприятности отново.

 В тази четвърта част той беше зашеметен от ударите. Не съм планирал да го свалям на земята. Всъщност планирах да го нокаутирам, но позиционирането на тялото беше такова, че най-доброто нещо, което можех да направя в момента, е да го сваля. И когато отидохме на земята, усетих, че той изобщо не се съпротивлява. Беше излязъл малко извън кондиция, аз хванах гърба и всичко свърши."

   

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес