Зареждане

Дилашоу: Волкановски загуби, защото излезе уплашен

Дилашоу: Волкановски загуби, защото излезе уплашен
Публикувано на: Февруари 21, 2024 в 11:00 ч
Ти Джей Дилашоу постави под въпрос плана за игра на Александър Волкановски срещу Илия Топурия.

Волкановски (26-4 ММА, 13-3 UFC) загуби титлата си в категория перо от Топурия (15-0 ММА, 7-0 UFC) с нокаут във втория рунд в главното събитие на UFC 298 в събота в Honda Center в Анахайм, Калифорния. Дилашоу смята, че Волкановски е изглеждал необичайно неуверен и се е страхувал от силата на Топурия.

"Той нанасяше само ритници. Знам, че се страхуваше от силата на Топурия", каза Дилашоу. "По начина, по който се биеше, можеше да се каже, че е много уплашен от силата на Топурия, което би трябвало да е така до известна степен, но той никога не се е биел така в миналото. През първите два рунда той само нанасяше ритници. Той не ги подготвяше. Той просто ги пускаше. Очакваше Топурия да ги блокира.

Мислех си, че се опитва да забави ръцете му, защото всеки път, когато блокираш ритник, е все едно да получиш къч от кон в ръката си. Всеки път, когато те ударят там, в нея се появява повече кръв. Това забавя ръцете му. Така че си мислех, че може би забавя ръцете му, като хвърля ритници и го кара да блокира.

Не е нанасял ритници, за да го нокаутира. Ако беше така, щеше да прави комбинация, да завършиш с ритник и да се надява да го уцели."

Дилашоу също така не хареса езика на тялото на Волкановски всеки път, когато Топурия натискаше напред.

"Всеки път, когато Топурия се приближаваше, той сякаш се отдръпваше и се навеждаше", продължи Дилашоу. "Щом видях това, си казах: "По дяволите, той ще бъде нокаутиран". Той се биеше уплашен. Притесняваше се от силата.

Аз съм голям фен на Волк. Исках той да спечели. ... Той просто продължаваше да се навежда, да се навежда от всичко и да се навежда от силата. Беше само въпрос на време Топурия да го уцели, защото този човек остава толкова стегнат. Той е толкова сдържан в бокса си, а комбинациите му са страхотни. Мисля, че точно тук се обърка. Той се уплаши. Страхуваше се от силата му и се биеше уплашено. Топурия нямаше какво да губи, Волк имаше какво да губи и се биеше по този начин. Той се биеше уплашен от неговата сила".

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес