Зареждане

Дейна Уайт: Мозъчните травми са част от бойната игра

Дейна Уайт: Мозъчните травми са част от бойната игра
Публикувано на: Януари 14, 2021 в 06:00 ч
Бившият боец на UFC в лека категория Спенсър Фишър отвори много очи с разкрития за драматичните начини, по които животът му се променил. Той се бори с тежка мозъчна травма, претърпяна след като прекара години в борба с най-добрите бойци в света. Фишър все още има мозъчни проблеми, които му пречат да живее нормално и бяха в основата на неговото оттегляне от ММА.

Вижте още - UFC дариха 1 милион за изследвания на мозъка

Той прекрати кариерата си през 2012 година, след като навлезе в серия от 3 поредни загуби и спечели само 1 от последните си 6 битки. От загуба на паметта до депресия и множество когнитивни проблеми, животът на Фишър завинаги е променен от бойната му кариера.

Тези подробности бяха шокиращи за мнозина, но президентът на UFC, Дейна Уайт изглеждаше по-малко изненадан, когато го попитаха за Фишър преди предстоящата карта на UFC Fight Island 7 в Абу Даби. Ето какво отговори Дейна за мозъчните травми в бойната игра:

Слушайте, всички ние учим всеки ден за мозъчните травми. Инвестирали сме в този център в Кливланд, за да се опитаме да разберем повече. Сега се интересуваме от това нещо и всъщност се свързахме с момчетата от Джон Хопкинс и се впускаме в това. 

Но слушайте, Спенсър Фишър не е първият и определено няма да бъде последният. Това е контактен спорт и всеки, който е правил това в по-младите си години, включително и аз, ще има мозъчни проблеми. Това е част от играта. 

Наскоро стана ясно, че от UFC са дарили 1 милион за мозъчни изследвания.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес