Зареждане

Дейна Уайт: Аманда Нунеш може да се завърне в UFC

Дейна Уайт: Аманда Нунеш може да се завърне в UFC
Публикувано на: Юни 21, 2024 в 02:00 ч
Аманда Нунеш, бивша двукратна световна шампионка на UFC, напусна спорта през юни миналата година, след като победи всички в своите дивизии. Въпреки това, намеци от шефа на UFC Дейна Уайт предполагат, че тя може да се върне. След като помете и двете категории, Аманда Нунеш, по-известна като „Лъвицата“, реши да се оттегли от спорта след години на господство.

Първоначално тя трябваше да разреши враждата си с Джулиана Пеня в последната си битка на UFC 289, но Пеня беше принудена да се оттегли поради контузия. Ирен Алдана зае нейното място, а Нунеш отново спечели убедително. Пенсионирането на Нунеш беше изненада, но разбираемо, като се има предвид нейните постижения. За нея нямаше повече интрига в лигата.

Това обаче се промени донякъде тази година с подписването в UFC на доминиращата джудистка Кайла Харисън. Харисън се радваше на подобен успех като Нунеш в PFL, където тя спечели два пъти турнира с $1 милион, побеждавайки почти всички. Харисън изненадващо подписа с UFC, след като стана свободен агент.

Двукратната олимпийска златна медалистка спечели убедително срещу бившата шампионка Холи Холм в своя UFC дебют на UFC 300 през април. След победата си Харисън поиска битка за титлата срещу настоящата шампионка в категория петел, Ракел Пенингтън. Това обаче не се хареса на Нунеш, която изрази недоволството си в социалните мрежи.

Сега Уайт очаква завръщане на бразилката, която вероятно ще иска да се бие с Харисън:

„Обичам Аманда Нунеш, имаме страхотни отношения. Тя може да се върне, има възможност да се върне. Отново, тя е уникална личност сама по себе си. Тя е много силна жена, която сега се възприема като най-великата жена в историята на ММА.", сподели Уайт.

Аманда продължава да тренира и най-вероятно ще се завърне. Ще успее ли Нунеш да бие Харисън ?




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес