Зареждане

Дъстин Поире: Бях много близо до победата над Хабиб

Дъстин Поире: Бях много близо до победата над Хабиб
Публикувано на: Март 28, 2020 в 09:42 ч
Бившият временен шампион в лека категория Дъстин Поире не успя да се справи с Хабиб Нурмагомедов и загуби своята титла. Двамата се биха на UFC 242, което се проведе през септември миналата година в Абу Даби. Битката им беше за обединяване на поясите и Поире се представи добре, като успя да приложи гилотина на шампиона, с която смълча всички в залата.

"The Eagle" успя да се измъкне от гилотината, а след битката сподели, че нарочно е попаднал в капана на Поире, за да го измори. В крайна сметка Хабиб задуши Поире и го накара да се предаде, с което запази безспорния пояс.
 
 
Сега Хабиб чака битка с Тони Фъргюсън след 20 дни, а Поире се върна назад и сподели, че той е виновен за пропуснатия шанс да нанесе първа загуба на дагестанеца. Ето какво още сподели Поире:


Беше много близо с тази гилотина. Много сериозно беше и аз щях да приключа много бойци от UFC с тази гилотина. Постоянно приключвам момчета в залата с този захват. Хабиб успя да се завърти и това му даде шанс да си поема въздух. Трябваше да пробвам с пълен гард. 

Трябваше да контролирам цялото му тяло и неговите бедра. Наистина можех да го сгъна, ако бях в пълен гард. Това са прости неща, с които може да събмитнеш 90% от бойците, но Хабиб е от тези 10% или 5%, които се измъкнаха. Трябваше да е перфектно и аз съм виновен. Това беше забавяне и грешка в техниката и всичко е моя вина.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес