Зареждане

Даниел Кормие се обяви против временна титлa в лека категория

Даниел Кормие се обяви против временна титлa в лека категория
Публикувано на: Август 13, 2024 в 12:00 ч
Членът на Залата на славата на UFC Даниел Кормие се обяви против въвеждането на временна титла  в лека категория.

Наскоро Арман Царукян каза, че е готов да се бие за временния шампионски пояс на UFC в категория до 70 кг, ако Ислам Махачев не успее да се бие тази година. В момента Махачев има скъсана връзка в ръката и най-вероятно ще се наложи операция.

Очакваше се Ислам да се бие с Царукян в края на октомври в Абу Даби. Контузията на Махачев провали плановете и UFC вече обявиха главните битки за галавечерта в Абу Даби. Все още не е ясно колко дълго ще продължи възстановяването на дагестанеца.

Това е причината Арман да пожелае създаването на временна титла. Кормие не вижда смисъл от създаването на такава и се обяви против. Ето какво са мотивите на "DC":

„Понякога бойците се нараняват. През цялото това време Махачев беше активен. През октомври 2023 г. той победи Волкановски, а през юни тази година победи Порие. Ако Ислам се бие отново през октомври, той ще има три битки през календарната година. И като се има предвид това, няма нужда да се въвежда временна титла. 

И въобще кога започнаха да правят това ? С кого ще се бие Царукян за временния пояс ? Защо създаваме тези колани ? Това не е необходимо, когато шампионът вече е имал две битки за седем месеца и няма да отсъства дълго.“, каза Кормие.

Трябва ли да има временна титла в лека категория ?




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес