Зареждане

Даниел Кормие: Крис Уайдман си заслужи победата над Бруно Силва

Даниел Кормие: Крис Уайдман си заслужи победата над Бруно Силва
Публикувано на: Април 4, 2024 в 02:00 ч
Според Даниел Кормие, Крис Уайдман спечели заслужена победа след противоречивото спиране на битката срещу Бруно Силва в третия рунд.

Той обясни защо решението на съдиите е в съответствие с правилата. В UFC on ESPN 54 миналия уикенд Уайдман триумфира над Силва, след като реферът в октагона спря битката в третия рунд, показвайки, че Крис е спечелил с технически нокаут. Повторенията обаче показаха, че в началото на финалната поредица Уайдман бърка в окото на бразилеца.

Това доведе до промяна на отсъждането за технически нокаут на победа за американеца със съдийско решение. Даниел Кормие в своя подкаст Good Guy/Bad Guy подчерта, че решението адекватно отразява хода на битката Уайдман - Силва:

"Има правило, че ако преминете определена точка в битката, тя ще бъде отсъдена от съдиите. Ако има непозволен удар, тогава отсъждат битката. Ако ние ще отсъждаме в тази битка, тогава Крис Уайдман спечели. Мисля, че това решение спаси победата на Уайдман. 

Крис наистина заслужаваше да спечели след толкова добро представяне. Уайдман каза нещо, което смятах за много важно. Той каза: „Разбирам всичко това, но Бруно Силва също трябва да разбере, че не може просто да падне на земята и да се обърне с гръб, защото аз ще скоча върху него и ще завърша битката.“ Крис направи това, което инстинктите му подсказаха. Той довърши Бруно Силва, след като Бруно реагира по този начин.

Казвам го само защото на мен ми приличаше на фаул във футбола, когато играч се търкаля по земята, след като някой едва го е докоснал. Бруно Силва получи бъркане в окото, но мисля, че той разбра позицията, в която се намираше. Затрудняваше се. 

Той губеше в битката и падна на земята. Силва реагира така, сякаш си мислеше: „Чакай, спри, спри, спри, бръкнаха ми в окото. Битката е несъстояла се!“ Вместо да се съобразява с него Уайдман го довърши.", сподели Кормие.

Факт е, че Уайдман се представи добре в тази битка. Вие какво мислите за срещата ?




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес