Зареждане

Daniel Cormier получи обратно титлата си в полутежка категория на UFC

Daniel Cormier получи обратно титлата си в полутежка категория на UFC
Публикувано на: Септември 14, 2017 в 09:00 ч
 
Daniel Cormier е новият шампион на UFC в полутежка категория.
 
Или просто си е стария шампион в полутежека категория? Не сме сигурни как точно ще се чете този нелеп случай в историческите книги, в който Jon Jones нокаутира Cormier в UFC 214 и след това да даде положителен допинг тест за веществото туринабол. Що се отнася до Калифорнийската държавна атлетическа комисия, победата на Jones бе анулирана по-рано днес. Скоро след това, UFC информира Cormier, че отново е шампион.
 
"Битката все едно не се е случила. Dana White го обясни много ясно; "Ако примерно той пропусне кантара и спечели битката, в крайна сметка ти пак ще запазиш колана си. Поради тази причина титлата се връща при теб".", заяви Cormier.
 
 
"Той сам дисквалифицира себе си с взимането на забранени вещества. Връщането на колана е правилното нещо. Не казвам това, защото става въпрос за мен. Това просто е правилното нещо, което трябва да направите. Не трябва да мамите спорта, не трябва да мамите феновете, не трябва да мамите мен. Имате достатъчно физически предимства, сър. Вие сте на 30 години, висок сте 193 сантиметра и обхвата на ръцете ви е 215 сантиметра. Аз съм на 38 години.  Бих искал да взимам разни неща и когато се събудя сутрин да не се налага да слизам по стълбите настрани.", добави Cormier.
 
Що се отнася до Jones, той все още има възможността да мине през арбитража на USADA, макар и след като стана ясно, че и втората негова проба от бойната вечер също е тествана позитивно. Той също така ще трябва да се озове пред CSAC, където ще му бъде възложена глоба и наказание за провиненията.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес