Зареждане

Dana White призова бойците сами да се борят за успеха си

Dana White призова бойците сами да се борят за успеха си
Публикувано на: Януари 16, 2018 в 09:31 ч
 
Няма как да не ни стане приятно, когато самият президент на организацията започне да убеждава бойците, че всичко зависи изцяло от тях.

Обикновено човек би си помислил, че успехът се определя от ранклистата, в която първенци са бойците с повече победи. Conor McGregor обаче е типичен пример, че нещата не винаги стоят точно по този начин - той винаги е търсил успеха, без да се влияе от ограничения и без да пропуска каквато и да била възможност. Не са му чужди скоковете от една категория в друга, като също не го е страх и да опитва нови спортове, за което говори и срещата му с Floyd Mayweather Jr. За това говори и самият Dana White в наскорошното си изявление:

"Превърщайки се в звезда, никой боец няма да се моли за големи срещи. Стигнахме до този момент, в който McGregor стана толкова голям, че всеки иска да се бие или срещу него, или поне в същата карта. Ключовото обаче е човек сам да се докаже. Не се притеснявайте за McGregor и не се опитвайте да кръжите около него. Докажете се сами."

Противоречив коментар, имайки предвид, че призовавайки бойците сами да се промотират, показва безпомощността на организацията. В последните години гледаемостта на UFC спада, а McGregor се превърна в единствената им суперзвезда.

Да не споменаваме и сделката с Reebok, която допълнително осакати възможностите на бойците да се развиват сами.

Ситуацията в момента е изключително неприятна, тъй като дори и бойци с потенциал да бъдат сериозни звезди, като Francis Ngannou, не получават необхдоимото заплащане. Добър ход от страна на White, да спестява от разходи, за да увеличава печалбите, но за кратко. Реално, това може да се окаже причината за спада на гледаемостта в по-дълъг период от време. Без инвестиране в бойците и адекватна промоутърска дейност, UFC може да се окаже сериозно застрашено.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес