Зареждане

Dana White, не Stipe Miocic, е най-сериозното предизвикателство на Cormier

Dana White, не Stipe Miocic, е най-сериозното предизвикателство на Cormier
Публикувано на: Март 19, 2018 в 11:32 ч

Готови са статистиките за играта UFC 3 и изглежда новият боец, Dana White представлява сериозна заплаха за шампиона в полутежка категория Daniel Cormier, който в реалността се готви да се изправи срещу първенеца в тежка категория Stipe Miocic - най-сериозното предизвикателство в неговата кариера до момента.

Но какво ако Stipe не е най-голямото му препятствие?

Какво ако всъщност чичо Dana е много по-сериозна заплаха?

Бившият шампион на Strikeforce може и да се подготвя сериозно за срещата си с Miocic. Но реално боецът, който би създал истински неприятности на Cormier е всъщност самият президент на UFC, Dana White.

Статистиките не лъжат - съдейки по данните за страйкинга, граплинга и издръжливостта на White, той би се оказал сериозно предизвикателство за Cormier в Октагона.



Според суровите данни, показани на картинката, Cormier има известна преднина, но те не показват цялостната ситуация.

48-годишният президент има минало като инструктор, като е известно, че неговите тренировки са били с изключително натоварване, което не можело да се срещне при никой друг. Рядко се говори за това, но знаем, че ръцете му са били сред най-добрите в сферата. Това потвърждава и дългогодишния му приятел и бивш бизнес партньор Lorenzo Feritta, който през 2006-та разкри пред медиите, че боксовите умения на White са просто невероятни.

Въпреки че няма кадри, на които да видим как White се представя на боксовия ринг, ето тази снимка би била достатъчна да притесни Cormier:



White е вдъхновение за мнозина други инструктори и дори самият той разкри, че е ступвал бившия шампион в полутежка категория Tito Ortiz. Президентът обаче също доказа, че има и физическата възможност да отстои позицията си на ринга.

През 2013-та Dana White успя да направи 12 последователни набирания в отговор на свой фен, който го предизвика да направи 15 набирания, тъй като се съмнявал в силата му. На White не му достигнаха три, но все пак надмина всякакви очаквания, особено след като призна, че не е правил нито едно набиране от около 14 години.



Ще успее ли да направи Daniel Cormier 12 набирания след като не е влизал в залата от около десетилетие? Навярно не.

Dana White просто има преимущество в силата.

Това обаче не е всичко - Dana White е по-запознат с бойците от всеки друг. Той е виждал всички елементи на техните характери във всеки един момент - без значение дали са били на върха или са губели всичко. Той навярно дори познава Cormier по-добре от самия него, така че е напълно възможно да го контролира така, както Jon Jones дори не си е и помислял.

Като цяло, Cormier трябва да се откаже от срещата с Miocic и направо да се хвърли на президента на организацията, срещу когото да защити и титлата си.

Един въпрос обаче остава... Dana White, искаш ли да бъдеш боец?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес