Зареждане

Дан Хукър срещу Джалин Търнър в UFC 285

Дан Хукър срещу Джалин Търнър в UFC 285
Публикувано на: Януари 25, 2023 в 14:00 ч
Дан Хукър има навика да се изправя срещу бойци на върха на кариерата им. С изключение на Дъстин Порие, който беше загубил титлата си от Хабиб Нурмагомедов, всеки опонент, срещу когото Хукър се е изправял през последните три години, е бил в серия от поне две победи. Всъщност всеки от последните трима опоненти на „Hangman“ – Клаудио Пуелес, Арнолд Алън и Ислам Махачев – имаха дълги години победни серии, преди да се изправят срещу талантливия кикбоксьор.

Затова и следващата битка е в този стил. 32-годишният състезател обяви следващия си двубой, срещу номер 10 в ранглистата в лека категория Джелин Търнър на 4 март.

„Ще се бия с Джелин Търнър. Топ 10, човече“, обяви Хукър. „Пих няколко бири с него преди около месец. После говорихме за двубой. Мисля, че казах, че той се отказа битката. Но той се включи и ми каза: „Хей, човече, не съм отказал битката.“ И аз си казах „Е, нека се бием тогава.“ И това проработи."

Подобно на другите скорошни опоненти на Хукър, „The Tarantula“ в момента е в серия от 5 победи, като наскоро победи в първия рунд на съотборника на Хукър, Брад Ридъл на UFC 276 миналия юли. Тази победа подобри ММА статистиката на Търнър до общо 13-5, като последната му загуба бе срещу Мат Фревола през 2019 г.

За Хукър умението му да приема тежки битки не винаги му е служило добре. Макар и да идва след победа над Клаудио Пуелес през ноември, Хукър преди това беше загубил последователни битки срещу гореспоменатите Алън и Махачев. Той е 12-8 за 8-годишното си представяне в UFC, с обща ММА статистика от 22-12.

Хукър срещу Търнър понастоящем е планиран за подгряващите битки на UFC 285. PPV събитието ще бъде оглавено от битка за титлата в тежка категория между бившия шампион в полутежка категория Джон Джоунс и бившия временен шампион в тежка категория Сирил Ган.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес