Зареждане

Дадоха Хабиб Нурмагомедов на съд и му забраниха да напуска Русия

Дадоха Хабиб Нурмагомедов на съд и му забраниха да напуска Русия
Публикувано на: Юли 25, 2024 в 08:00 ч
Хабиб Нурмагомедов, известната ММА легенда, е даден на съд от Руската федерална данъчна служба FTD. Искът възлиза на повече от 79,4 милиона рубли, приблизително 1,2 милиона евро неплатени данъци. В допълнение към тежката глоба, FTD също наложи забрана за пътуване на Нурмагомедов и започна процедури за локализиране и експроприиране на активите му.

Тези активи включват както луксозния му дом в Дагестан, така и богата колекция от автомобили, включително скъпи Ferrari, Mercedes-Benz, BMW и Toyota. Ето с какви коли разполага Хабиб:

  • Ferrari California T - $300K
  • Mercedes-Benz AMG GT S - $161K
  • Mercedes-Benz S-Class - $122K
  • BMW Серия 7 - $101K
  • Toyota Land Cruiser - $85K
  • Toyota Tacoma - $44K

Общият данъчен дълг на Нурмагомедов възлиза на повече от 300 милиона рубли. FTD преди това замрази банковите сметки на боеца, неговия промоционален екип Eagle FC, както и неговия благотворителен фонд. По-рано тази година FTD вече предприе мерки срещу Нурмагомедов заради нередности в администрацията на една от неговите компании "Хикмет Травел".

Тази компания, която се фокусира върху туризма, в крайна сметка беше закрита. Съдебният процес срещу Нурмагомедов е нова глава в сагата около финансите му. Боецът все още не е отговорил на обвиненията на FTD. Делото може да има далечни последици за Нурмагомедов.

В допълнение към финансовата тежест на глобата, забраната за пътуване може да попречи на неговите бизнес дейности и международни пътувания. Конфискуването на активите му би било значителен удар върху собствеността му. Наскоро Хабиб показа, че е на поклонение в Саудитска Арабия.

Вероятно той ще предпочете да не се прибира в Русия. Предстои да видим как ще се развие историята.



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес