Зареждане

Chris Weidman вярва, че трябва да е следващият срещу Robert Whittaker

Chris Weidman вярва, че трябва да е следващият срещу Robert Whittaker
Публикувано на: Февруари 12, 2018 в 09:14 ч

Chris Weidman стои безучастен от няколко месеца след като си нарани палеца в двубоя с Kelvin Gastelum, в който отбеляза победа. Но това не му попречи да отлети до Австралия за UFC 221, на което беше решена съдбата на категорията му.

И въпреки че всичко сочеше, че следващият опонент за Rober Whittaker ще бъде победителят от срещата на Luke Rockhold и Yoel Romero, които се биха за временната титла, Weidman все пак изрази мнението си, че най-много двубой за титлата заслужава именно той:

"Добре е, че категорията ще бъде по-малко хаотична и странна и ще има само един шампион, без никакви временни титли. А кой трябва да се бие срещу Whittaker? Не знам, мисля, че е редно аз да бъде. Последно победих... Къде в класацията е Gastelum, топ 5? Пети е, нали? Последно победих него, а досега не беше претърпявал загуба."

А що се отнася до Romero?

"Той претърпя загуба от Whittaker."



За нещастие на Weidman обаче, загубата от UFC 213 и неуспеха на Romero да достигне нужните килограми не попречиха на президента Dana White да потвърди, че Romero ще бъде следващият опонент на Whittaker. Weidman имаше надежда, когато Yoel сподели, че си е счупил крака преди да победи Rockhold. Докторите в последствие обаче разкриха, че Romero е здрав и ще бъде готов след няколко седмици почивка.



За разлика от самия Weidman:

"Все още усещам болка, мога да удрям прилично. Все пак обаче, като стисна палеца - боли. Проблеми имам и с граплинга, защото като тръгна да стискам и почва да ме боли. За момента съм аут вече шест месеца, а Khabib каза, че са нужни осем - предполагам ми остават още два или по-малко."

"Ще отида на лекар във Вегас, където ще ми бият инжекции и се надявам да се възстановя по-бързо."

Изглежда Weidman ще си остане без двубой за титлата още известно време, освен ако не се случи някакво чудо... Което напоследък в неговата категория не е нещо невъзможно.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес