Зареждане

Chris Weidman иска среща за титлата с 'Reaper'

Chris Weidman иска среща за титлата с 'Reaper'
Публикувано на: Юни 13, 2018 в 09:04 ч

Надпреварата за титлата в средна категория за момента изглежда е единствено между Kelvin Gastelum и бившия първенец Chris Weidman.

Ако питате "All American", няма спор кой трябва да се изправи срещу Whittaker - той вярва, че победата му срещу Kelvin е достатъчна. Нищо, че му беше първата за повеч от две години, като преди това загуби с нокаут три поредни срещи.

"Очевидно за мен най-добре ще е да се бия за титлата. С Whittaker ще стане интересна среща - мисля, че мога да се справя с него.

"Имам чувстовот, че съм сред най-успешните в дивизията - имам най-много защити. През цялата си кариера бях непобеждаван, докато не загубих изведнъж три поредни срещи. Подредих си нещата обаче, завърнах се и победих един от топ претендентите, Kelvin Gastelum. Мисля, че доминирах срещата - излязох и го приключих. Един боец е толкова добър, колкото добре се е справил в последната си битка. Имайки това предвид, аз приключих опонента си в последния двубой. Определено заслужавам да се бия за титлата. Ще бъде добра битка."

Никой не може да отрече впечатляващите му победи срещу Vitor Belfort, Lyoto Machida и Demian Maia, въпреки че Anderson Silva, със своите 10 поредни защити, си остава може би най-добрият в категорията за всички времена.

За протокола, Chris има три поредни защити на титлата.

Разбира се, Weidman все пак надви Anderson два пъти - в UFC 162 и шест месеца по-късно, в UFC 168, което малко променя цялостната ситуация.

Относно серията от загуби, в която влезе Chris преди да надвие Kelvin, той коментира:

"Ако изтъквате само загубите ми - да, не бих изглеждал толкова добре. Но ако погледнете кариерата ми като цяло, ще видите, че съм се бил само с най-добрите на света откакто съм в UFC и съм се справял доста добре. Имах труден момент, но се върнах в играта - преди това не съм изпитвал трудности."

"Gastelum също има загуби. Една от тях е от мен - бихме се и го довърших. Той имаше същата възможност като мен, но не успя да се справи с мен."

След загубата от Chris, Kelvin отбеляза победи срещу бившия шампион Michael Bisping и Ronaldo Souza. "All American", от своя страна, не се е състезавал от тогава заради травма, но очаква да се върне до края на годината.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес