Зареждане

Брайън Ортега изнесе лекция на Корейското зомби и победи с решение

Брайън Ортега изнесе лекция на Корейското зомби и победи с решение
Публикувано на: Октомври 18, 2020 в 04:09 ч
Брайън Ортега и Чан Сунг Юнг споделиха октагона в главната битка на UFC Fight Night 180, което се проведе преди малко в Абу Даби. Битката между двамата бивши претенденти за титлата в категория перо щеше да излъчи нов безспорен претендент. Това направи срещата още по-интересна. Феновете очакваха здрав сблъсък, какъвто и се получи, но Корейското зомби определено разочарова.

В началото Юнг започна с комбинация, а Ортега му го върна с ритници. Размяна на удари, а Чан вкарва ритник, който Ортега хваща и му вкарва ляво кроше, с което го праща в нокдаун. Нова размяна на удари и край на рунда. Във втория рунд Юнг се представяше добре, докато Ортега не му вкара удар с лакът със завъртане и пак го прати на земята. Брайън разчиташе на своя обхват и обработваше зомбито от дистанция.

Юнг опитваше да я скъси и типично в свой стил вървеше напред, но нямаше много успех. В края на рунда Ортега пренесе боя на земя, но не постигна нищо с това. В третия рунд Брайън продължи да се представя много добре, а Корейското зомби просто нямаше идеи в своята игра. Юнг опитваше да скъси дистанцията, но това само му носеше щети от попаденията на Ортега.

В четвъртия рунд Брайън вкара добри попадения на Чан и опита да пренесе боя на земя, но Юнг се защити. Двамата си сблъскаха главите, което отвори аркада под веждата на Корейското зомби. Започна обилно да тече кръв, а рефера прекъсва срещата, за да прегледат Юнг. Битката е подновена и Брайън продължи да доминира над Юнг до края на рунда.

В петия рунд Юнг продължи да преследва Ортега в търсене на тежки попадения, но нямаше особен успех. Брайън го държеше на дистанция и точкуваше с удари и ритници. Юнг така и не показа нужната агресия и желание за победа. В крайна сметка срещата стигна до решение, което беше доминантно в полза на Ортега - (50-45, 50-45, 50-45).

С тази победа Брайън се връща към успехите, след като идваше с тежко поражение от Макс Холоуей в шампионска среща през 2018 година. Почти сигурно той си заслужи още 1 шанс за титлата срещу Волкановски. За Корейското зомби това е край на серия от 2 поредни победи с нокаут.






Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес