Зареждане

Брандън Морено удуши Фигередо и стана шампион

Брандън Морено удуши Фигередо и стана шампион
Публикувано на: Юни 13, 2021 в 07:16 ч
Брандън Морено успя да спечели титлата в категория муха. Сърцатият мексинакец се изправи срещу Дейвисън Фигередо в подглавната битка на UFC 263, което се провежда в Аризона. Срещата им беше реванш, след като в края на 2020 година двамата си спретнаха велика битка, която завърши наравно. Този път обаче нещата бяха различни. Морено започна много силно срещата и вкарваше крошета и ритници.

Фигередо беше доста пасивен, но пък за сметка на това Брандън напредваше сериозно. В края на рунда Морено прати в тежък нокдаун Фигередо, който се вкопчи за своя съперник и успя да оцелее. Във втория рунд двамата разменяха тежки удари. Срещата се пренесе на земя, където надиграването продължи. Фигередо опита гилотина, но не успя. Опити за събмишън от двамата, но без успех.

Двамата размениха лакти и край на този рунд. По всичко личи, че Морено води с два рунда, което не е добре за шампиона. В третия рунд Морено продължи да натиска и взе гърба на своя съперник. Брандън опита да заключи Фигередо, който се измъкна, но втория опит на Морено постигна успех. Захвата на Морено е под брадичката на Фигередо, който е принуден да се предаде.

Така Морено печели със събмишън в средата на 3-тия рунд. С тази победа Морено става първият шампион от Мексико в UFC. Той навлиза в серия от 5 поредни победи и определено добър обрат за него. Само преди 2 години от UFC го уволниха, но той се доказа, спечели титлата в LFA, завърна се в UFC и сега е шампион. Фигередо от своя стрна се разделя със серия от 5 поредни победи и за първи път губи с приключване в ММА.
Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес