Зареждане

'Bobby Knuckles' срещу 'The Last Stylebender' в битката на непобедените шампиони

'Bobby Knuckles' срещу 'The Last Stylebender' в битката на непобедените шампиони
Публикувано на: Октомври 5, 2019 в 15:08 ч
Почти не остана време до огромното за феновете в Австралия събитие UFC 243, което ще се проведе в Мелбърн. Перлата в короната на вечерта ще бъде битката за безспорната титла в средна категория. За нея ще спорят безспорният шампион Robert Whittaker и временният шампион Israel Adesanya. Двамата бойци са най-големите звезди на организацията от георгафския регион Океания и феновете в залата ще бъдат раздвоени в подкрепата си.


  • "Bobby Knuckles" е на 28 години и все още няма загуба в средна категория. През 2014 година той направи дебют в средна категория, където по пътя си към титлата успя да се справи с най-големите изроди в дивизията. Whittaker трябваше да спечели 6 поредни победи, за да си спечели шанс за временния пояс, който спечели преди 2 години в здрава война с Yoel Romero. 

  • Миналата година Robert беше повишен в безспорен шампион, след като Georges St-Pierre сдаде безспорната титла. "The Reaper" трябваше да я брани отново срещу Romero, но кубинеца се провали на кантара и битката им не беше за титла. Във втората среща двамата си спретнаха още по-здрава война, която беше спечелена отново с решение от шампиона Официално той все още няма защита на пояса си. 

  • Той е аут от клетката повече от година и трябваше да брани титлата срещу Gastelum през февруари, но се оттегли, за да се подложи на неотложна операция. Ще бъде интересно какво ще покаже той след двете войни с Romero. Whittaker държи най-дългата активна серия от победи в категорията и успява да надиграе в стойка всеки свой опонент. Неговата защита от събаряния е 81% и това е 4-тата най-висока защита от събаряния от бойците в категорията.

Нека сега разгледаме малко информация и за другия непобеден шампион в категорията.

  • Israel Adesanya е на 30 години и все още няма загуба в ММА. Той е печелил доста турнири в кикбокса, където дори печели турнир в тежка категория и в полутежка категория. Печели турнир в средна категория на GLORY и спира с кикбокса след 2 поредни загуби през 2017 година. Успява да запише статистика 75 победи и 5 загуби, като само 1 от тях е с нокаут. Alex Pereira, който стана двоен шампион на GLORY е единственият, който успява да го победи с нокаут и с решение.

  • Adesanya спечели титлата в средна категория на AFC през 2017 година , а след това няколко месеца по-късно спечели и тази на Hex Fighting Series. В началото на миналата година той се присъедини към UFC с рекорд 11-0 в ММА, като всички победи бяха с нокаут. Само за година той спечели първите си 5 битки, които му гарантираха шанс за временната титла срещу Kelvin Gastelum.

  • През април тази година Adesanya го победи в здрава битка и стана временен шампион. В срещата им Israel свали своя опонент 4 пъти в нокдаун, което е рекорд за най-много нокдауни в битка за титла. В своите 6 битки той печели 5 бонуса заради атрактивната си игра, която не спира да радва феновете. Той държи втората най-дълга активна серия от победи в категорията след Whittaker и неговата защита от събаряния е 85,7 %, което е втората най-добра защита от събаряния в категорията. 

Много време можем да си говорим за тези шампиони, но времето за приказки свърши, защото битката е след броени часове. Очаква се двамата да влязат в октагона между 6:30 и 7:00 българско време в неделното утро. Това определено е битката на титаните и непобедените шампиони и само един ще запази своята статистика. Кой ще стане безспорен шампион ?







Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес