Зареждане

Благой Иванов надигра Tai Tuivasa в здрава битка

Благой Иванов надигра Tai Tuivasa в здрава битка
Публикувано на: Юни 9, 2019 в 05:42 ч
Единственият българин, който се състезава в UFC записа втора поредна победа в организацията. Благой Иванов - Багата се изправи срещу Tai Tuivasa в първата битка от главната карта на събитието UFC 238, което се провежда в Чикаго. Багата идваше след победа с решение над Ben Rothwell и даде всичко от себе си, за да изкове втората поредна. За Tuivasa това беше шанс да се отърси от загубата, която му нанесе Junior dos Santos, но той не успя да го направи, въпреки че нарани Благой.

В първия рунд Tuivasa влезе агресивно и търсеше клинч, където да вкарва бруталните си удари с лакът. Багата успя да му противодейства и вкара по-добрите удари в този рунд. Двамата влязоха в клинч, а на излизане Багата вкара силно дясно кроше зад ухото на Tuivasa и го просна в нокдаун. Благой веднага опита да го събмине, но Tuivasa се измъкна. В края на рунда двамата размениха тежки удари, а подкрепата в залата за Благой се чуваше все по-силно от българите, които бяха там, за да го подкрепят.

Във втория рунд Tuivasa отново започна агресивно и вкара ритници и десен на Багата. Последва нов удар от страна на Tuivasa, който успя да разклати Иванов. Tai веднага потърси клинч, но Багата успя да го задържи и да се възстанови. Двамата се разделят и лакът от Tai, а след това последван от няколко леви удари. Благой притисна Tuivasa в мрежата и се виждаше, че Tai има проблеми със своето кардио. Двамата разменят здрави удари и лакти. В края на рунда Багата успя да заключи гилотина, но времето изтече.

В третия рунд и двамата бяха изтощени и щеше да победи този, който по-силно желаеше победата. Tuivasa отново вкара брутални ритници на Багата, който едвам стъпваше на своя водещ крак. Двамата влязоха в клинч, където Багата отново опита гилотина, но Tuivasa се измъкна. Благой вкарва коляно в клинча, а Tuivasa го приканва да спре, защото уж било в слабините, но рефера не спира срещата. Багата му вкарва още удари в клинча. И двамата бяха изтощени и стигнаха до съдийско решение, което съдиите отсъдиха единодушно за българина - (29-28, 30-27, 30-27). Това определено беше най-доброто представяне на Багата в UFC, който след битката благодари на всички българи в залата, които го подкрепиха и сподели, че го прави за всички тях и за България!






Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес