Зареждане

Бивш боец на UFC стана полицай

Бивш боец на UFC стана полицай
Публикувано на: Януари 29, 2023 в 00:00 ч
Джими Ривера стана полицай.

През есента на 2020 г. боецът започва да обучава полицаи в Елмууд Парк, Ню Джърси. В същото населено място Ривера живее със семейството си и тренира в ММА залата на Тайгър Шулман. Именно там Джими учи много местни полицаи на основите на джиу-джицу. 

Инициативата идва от шефа на участъка Майкъл Фолиньо, който тренираше с Ривера в залата. Фолиньо искал служителите да се научат как да използват оръжия във връзка със заподозрени възможно най-малко и смъртността в региона да намалее. 

Боецът провеждал часове за полицаите всеки вторник и четвъртък. Той запозна служителите не само с основите на BJJ, но и с бокса. Полицаите се обучавали безплатно, а началникът изисквал от всеки служител да посещава залата поне три пъти месечно. 

Ривера отива още по-далеч. Боецът обучава полицията и осъзнава, че самият той би искал да защити града от престъпници. През 2022 г. Джими влиза в полицейската академия на окръг Пасаик и завърши 27-седмичен курс, след което беше приет в персонала на същата служба в Елмууд Парк.

Джими не трябва да бъде обучаван на самоотбрана, но трябваше да положи изпити по теория, наказателно право, правила за движение, физическа подготовка и боравене с оръжие.

Ривера започва работа в участъка като служител от специални правоприлагащи органи клас II (SLEO II). Работи там почасово - не повече от 20 часа седмично. Задълженията на Ривера включват патрулиране, поддържане на реда на обществени събития и контрол на движението на пешеходци и превозни средства.

Джими беше освободен от UFC през 2021 година, след като загуби от Педро Муньос. Той спечели само 1 от последните си 4 битки за UFC.






Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес