Зареждане

Бивш боец на UFC ще съди Фейсбук за над 5 милиарда долара

Бивш боец на UFC ще съди Фейсбук за над 5 милиарда долара
Публикувано на: Март 23, 2020 в 09:27 ч
38-годишният бивш боец на UFC в средна категория Ник Катоне ще съди Фейсбук за това, че го изритали от платформата заради постове, в които обвинява ваксините за смъртта на сина си. Ник споделя, че решението на социалната мрежа да изтрие акаунта му нарушава свободното му слово и унищожава неговия бизнес. Той има фитнес зала в Ню Джърси, която популяризира и рекламира във Фейсбук. Невръстният син на Катоне, Никълъс, почина през май 2017 г., според информация от делото, заведено в четвъртък във федералния съд в Манхатън.

Медицински експерт, извършил аутопсия на тялото на 20-месечния му син, приписва смъртта на синдрома на внезапната детска смърт, но родителите обвиняват скорошните ваксинации за трагедията. След смъртта на сина си, Ник започва ежедневен журнал във Фейсбук, в който редовно говори за сина си и обвинява ваксините, че са допринесли за смъртта му. На 24 февруари Фейсбук заличава акаунта на Катоне без обяснение.

Той споделя, че в резултат на това е загубил всички свои спомени и снимки, които имал на сина си в своя акаунт. Миналата година Фейсбук обявиха политика, предназначена за борба с дезинформацията относно ваксините, които според здравните организации по света са безопасни. Като част от политиката тe заявиха, че ще деактивират акаунти на повторните нарушители. Ник ще ги съди за сума, която надхвърля 5 милиарда долара. Ето и какво сподели самият Ник Катоне в своя акаунт в Инстаграм:


На първо място не съм антиваксър, аз съм бивш ваксър. Жена ми е медицинска сестра, ваксинирахме нашия син и смятахме, че правим това, което трябва, но педиатърът ни и системата ни провалиха. Всичко е за парите. Здравите 20-месечни деца не просто умират в съня си. Хората трябва да знаят истината за моя син. Имаме доказателство и ще се боря, колкото и време на отнеме. Това се случи на грешния баща и семейството. Никога няма да спра да се боря. Няма да се откажа. Нашето малко семейство никога няма да бъде същото. Липсваш ни, Никълъс. Сърцето ми е на парчета. 


Катоне се оттегли от ММА през 2015 година заради контузии и хронична болка в гърба. Той се оттегли с рекорд 10-4 в клетката, а UFC записа 4 победи и 4 загуби.





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес