Зареждане

Биспинг: Чимаев се доказа много срещу Бърнс

Биспинг: Чимаев се доказа много срещу Бърнс
Публикувано на: Април 13, 2022 в 00:00 ч
Майкъл Биспинг смята, че Хамзат Чимаев се е доказал като сериозен боец в три-рундовата бойна срещу Гилбърт Бърнс в UFC 273.

ММА ветеранът вече е фен на Чимаев и смята, че е готов за двубой за титлата, ако премине и през Колби Ковингтън.

Чимаев мина леко през първите си 4 битки в UFC, преди да се изправи срещу по-сериозен съперник.

27-годишният чеченец успя да оцелиее в няколко опасни момента срещу Бърнс и запази статистиката си безупречна - 11-0 и вече на трето място в класацията на полусредната категория.


Въпреки, че беше на косъм от загубата в UFC 273, Чимаев впечатли Биспинг.

"Не мисля, че това беше най-доброто от Чимаев. Двубоят беше страхотен. Хамзат показа, че може да бъде и чука, и пирона," сподели Биспинг.

"Всичко е много яко, когато той унищожава противниците си. Всеки обича такива гледки. Всеки иска да го прави. Но въпросът винаги е оставал как ще се държи, когато същото се случи с него. Е, сега вече знаем, че може да удържи и сериозно напрежение и атаки.

Някои хора се пречупват под съмненията на хората и търсят бърз изход, но Хамзат не е от тях. Той определено показа, че има всичко нужно да бъде воин."

Сега Чимаев го очаква двубой с Ковингтън, от който ще се реши кой ще бъде следващият опонент за титлата.
Биспинг предрича поредната голяма победа.

"Повече залагам на Хамзат, което може и да звучи налудничаво, но мисля, че борбата на Хамзат ще неутрализира тази на Колби. В стойка Хамзат има повече сила."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес