Зареждане

Big John: Цяло десетилетие чаках Fedor срещу Mir

Big John: Цяло десетилетие чаках Fedor срещу Mir
Публикувано на: Април 26, 2018 в 11:46 ч

Един от най-знаменитите ММА рефери и настоящ коментатор към Bellator MMA, "Big" John McCarthy дискутира наскоро предстоящата среща на Fedor Emelianenko и Frank Mir, която ще се проведе на Bellator 198.

"Това е битка, която чакам да видя вече повече от 10 години. Когато Fedor спечели титлата в тежка категория на PRIDE, надвивайки Nogueira през 2003-та, а Frank Mir стана шамион, счупвайки ръката на Tim Sylva през 2004-та, от PRIDE смятаха, че това са едни от най-добрите им бойци, а и много от феновете бяха съгласни с това. Всички искаха да ги видят двамата в битка, като повечето очакваха Fedor да вземе надмощие. Сега най-накрая ще имаме възможност да станем свидетели на този сблъсък."

McCarthy ще е до ринга с Mike Goldberg, а дали му липсва по-доброто място като рефер...

"Щастлив бих бил навсякъде, стига да мога да гледам срещата. Ако можех да бъда рефер, щеше да е невероятно. Но ако ще я гледам като коментатор, пак ще е супер. Искам да я гледам като фен."

McCarthy също има черен колан по бразилско джиуджицу и тренира с Fedor през 2008-ма.

"Единственото, което разбрах от общите ни тренировки е, че той е изключително бърз. Въпреки че е в тежка категория, той си служи с невероятна скорост. До ден днешен ръцете му са страшно бързи. Реши ли да избухне, напада със страшна мощ. А дясната му ръка може да приспи всеки."

Срещу скоростта и силата на Fedor ще бъде изправена стратегическата игра на земя, с която разполага Mir.

"Той следи много добре играта и постоянно мисли как да накара опонента си да застане в удобна позиция.  Много по-различен боец е сега, отколкото преди, когато победи Tim Sylvia. Навсякъде е по-опасен."

"Ако паднеш с него на земята и той е над теб - ще си имаш проблеми. Казвам ти, няма друг боец, който да нанася такива щети с ключове."

Fedor срещу Mir ще бъде част от турнира на Bellator в тежка категория.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес