Зареждане

Бенсън Хендерсън: Би Джей Пен е най-велик в лека категория

Бенсън Хендерсън: Би Джей Пен е най-велик в лека категория
Публикувано на: Февруари 7, 2022 в 07:51 ч
ММА легендата Бенсън Хендерсън, който е бивш шампион на UFC в лека категория не смята, че Хабиб Нурмагомедов е най-велик в дивизията. В последно време често се говори по тази тема и много хора виждат в лицето на дагестанската звезда най-великият боец.

38-годишния Хендерсън обаче смята, че легендата Би Джей Пен е най-великият в историята на категорията. 43-годишния хаваец се състезаваше в 5 различни категории и успя да спечели титлите в лека и полусредна категория на UFC.

Пен е член на залата на славата на UFC, но в последните 10 години няма с какво да го запомним, освен с изцепки. Би Джей навърза серия от 7 поредни загуби в UFC и няма победа от ноември 2010 година.

Той започна да се бие по улиците в родината си, където също го нокаутираха. Това доведе до уволнението му от UFC и много хора смятат, че Би Джей опетни кариерата си с тези свои изцепки.

Въпреки това обаче Хендерсън е с голямо уважение към Пен и сподели следното пред TMZ:

За мен това е лесен избор. Просто ще кажа, че е Би Джей. Дори не е нужно да казвате пълното му име. Би Джей и всички знаят за кого говорим. Без съмнение най-велик в лека категория на всички времена е Би Джей Пен. 

Хабиб е 29-0, но вижте кого победи. След това вижте онези, които бяха победени от Пен. Вижте статистиките на тези, от които Би Джей загуби. Вижте къде се биеха и какви бяха.

Хабиб често твърди, че е номер едно и след него е Би Джей Пен. Кой е най-велик в лека категория ?





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес