Зареждане

Бен Аскрен се оттегли от ММА

Бен Аскрен се оттегли от ММА
Публикувано на: Ноември 19, 2019 в 00:00 ч
35-годишният бивш шампион на две различни организации Бен Аскрен обяви, че се оттегля от ММА. "Funky" се завърна в клетката по-рано тази година, след като преди 2 години обяви, че се оттeгля, защото не получи шанс в UFC. Той беше пуснат в UFC от ONE Championship, където акостира легендата Димитриъс Джонсън и така двамата бяха разменени между организациите.

За съжаление още в първата си битка Бен видя доста трудности и едва не беше нокаутиран от Роби Лоулър. В крайна сметка Аскрен оцеля и записа противоречива победа със събмишън. Във втората си битка той беше тежко нокаутиран от Хорхе Масвидал за 5 секунди през юли, а миналия месец и Деймиън Мая го приключи. Така той навлезе в серия от 2 поредни загуби в ММА и обяви, че се оттегля, защото му предстои тежка операция:


Е, мисля, че е очевидно това, което ще кажа. Оттеглям се от ММА и като цяло се оттеглям от всичко. Имам проблеми с бедрото и проведох разговор с моя лекар и двамата се разбрахме, че трябва да го подменя. Това е всичко от мен. Обмислях го цяла седмица. 

Благодарен съм за кариерата, която имах, въпреки че накрая не се случи така, както го исках. От доста години имам проблеми с бедрото, а когато започнах да тренирам през декември нещата станаха още по-зле. Говорих с много лекари и всички те казаха, че няма да мога да се бия, след като се оперирам. 


Бен се оттегля от ММА на 35 години с рекорд 19-2-1 в ММА. Той е бивш шампион в полусредна категория на ONE и Bellator.



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес