Зареждане

Белал Мохамед иска да се затвърди като най-добрия в историята на полусредна категория

Белал Мохамед иска да се затвърди като най-добрия в историята на полусредна категория
Публикувано на: Юли 24, 2024 в 12:00 ч
Белал Мохамед начерта пътя си към титлата на най-великия боец в полусредна категория за всички времена.

Тази събота, 27 юли, настоящият шампион на UFC в полусредна категория Леон Едуардс (22-3 ММА) ще се изправи срещу Белал Мохамед (23-3 ММА) на UFC 304, което ще се проведе в зала Co-op Live в Манчестър, Англия.

Мохамед, претендент № 2 в полусредна категория, ще срещне Едуардс в клетката за втори път, като първият двубой се състоя през март 2021 г. и завърши с прекратяване на битката поради случайно бъркане в окото.

В навечерието на двубоя за титлата този уикенд 36-годишният Мохамед сподели стремежите си занапред.

"Моята цел не е да бъда шампион. Моята цел е да бъда най-добрият в полусредна категория, който някога се е бил, така че за да изляза и да победя Леон, който победи Камару Усман два пъти, когото всички смятаха за най-добрия в полусредна категория, тогава аз съм пред него и съм точно под Жорж Сент Пиер. Давате ми Шавкат Рахмонов, давате ми Джак Дела Мадалена, давате ми Йън Гари и тогава минавам през всички тях, няма нищо друго. Просто ще бъда затвърден като най-добрия, който някога е влизал в Октагона."

В заключение "Remember The Name" коментира директно Едуардс, като каза:

"Ако той нямаше този пояс, никой нямаше да знае кой е той. Той не говори за себе си. Той не се популяризира. Той дори не знае как да говори. Дори когато участва в подкастове, той сякаш шепне. Просто изглежда толкова глупаво. Изглежда уплашен. Просто изглежда така, сякаш не му е мястото тук. Този колан не принадлежи на рамото му. Той принадлежи на моето рамо. Щом получа пояса, ще покажа на дивизията."

Вярвате ли, че Мохамед може да детронира Едуардс по пътя си към титлата най-велик в полусредна категория за всички времена?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес