Зареждане

Белал Мохамед действително е бил контузен преди UFC 288

Белал Мохамед действително е бил контузен преди UFC 288
Публикувано на: Май 10, 2023 в 07:20 ч
Белал Мохамед се завърна в октагона в подглавното събитие на UFC 288 през уикенда. Там „Remember the Name“ се изправи срещу бившия претендент за титлата в полусредна категория, Гилбърт Бърнс. „Durinho“ влезе в състезанието след победи над Хорхе Масвидал и Нийл Магни през първата половина на 2023 г.

Победната серия на бразилеца обаче приключи в събота. Mohamed доминираше над бившия претендент за титлата, тъй като Бърнс изглежда се бореше и с контузия в рамото. Роденият в Чикаго боец завърши с победа с единодушно съдийско решение, като повиши поредицата си от победи до 10. В този период Мохамед отбеляза победи над имена като Шон Брейди и Стивън Томпсън.

Както бе съобщено от FIGHT.BG в деня на събитието, Белал Мохамед се би с брутално изкълчване на глезена на UFC 288. Преди битката бе забелязано, че глезенът на полусредната категория е силно подут. Сега, в интервю за ESPN, Мохамед призна, че е имал травма още от тренировъчния лагер.



Контузията в глезена обаче се е влошила отново по време на седмицата на битката. Независимо от това, Мохамед не е обмислял оттеглянето от състезанието и решава да продължи да се бие.

„Винаги влизаме в битки с травми“, каза Белал Мохамед в интервюто. „Когато бързаш с нещата, а аз се опитвах да дам максимума от себе си за две семидици, случват се контузии, случват се разни неща. Но след като се стигне до нощта на битката, трябваше да го преодолея, защото знаех, че след като адреналинът започне да бушува, така или иначе няма да почувствам нищо.

Помислих си: „Няма начин да допусна това да се случи“. Бог кара нещата да се случват с причина, Бог ни дава изпитанията с причина. Той тества най-силните си войници и ако можем да преминем през това, можем да преминем през всичко. За щастие, го преодоляхме.”

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес