Зареждане

Бърнс предизвика Леон Едуардс за декември

Бърнс предизвика Леон Едуардс за декември
Публикувано на: Август 8, 2021 в 04:00 ч
Гилбърт Бърнс иска да се бие с Леон Едуардс през декември. 35-годишния бразилец се представяше много силно, но в началото на годината срещна Камару Усман. Двамата се биха за титлата и Усман го победи с нокаут във втория рунд.

Гилбърт се раздели със серия от 6 поредни победи, но се завърна с успех над Стивън Томпсън преди месец. Едуардс от своя страна e в серия от 9 поредни победи и надигра Нейт Диас през юни. Леон заслужава шанс за златото, но от UFC вече дадоха нова възможност на Колби Ковингтън.

Така Леон ще трябва да чака близо година, за да се бие с Усман. Преди няколко дни Едуардс изяви желание да се бие с Хорхе Масвидал през декември. Бърнс не вижда смисъл в такава битка и в социалните мрежи хвърли ръкавицата към Леон със следния текст:

Леон Едуардс всички знаем, че заслужаваш шанс за титлата. Трябва да се биеш за нея, но няма как да стане, ако си неактивен. 

Няма да получиш шанс при победа над Хорхе Масвидал, който е на 7-ми място в класирането. Масвидал идва след 2 поредни загуби от Камару Усман. Той е с 12 победи и 8 загуби в UFC. 

Бий се с мен през декември, а победителят получава шанс за титлата. 

Има ли смисъл от такава среща ?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес